Fenerbahçe'nin UEFA'ya hediyesi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkılması halinde tişört mü bastıracak?

Fenerbahçe'nin UEFA'ya hediyesi belli oldu

UEFA’YA ÖPÜCÜK!

Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Divan Kurulu toplantısının ardından gazetecilerle yaptığı sohbet sırasında ilginç açıklamalarda bulundu.

Kiğılı, takımın UEFA Avrupa Ligi’nde kupayı kaldırması halinde verilecek primle ilgili, “Bizde para problem değil. Çünkü paramız var. Yeter ki kupayı kazanalım. Gerisi kolay” yorumunu yaptı. Abdullah Kiğılı, “Geçen sezon Avrupa’ya alınmayan Fenerbahçe’nin bu sezonki başarısından sonra Platini ve İnfantino’ya bir mesajınız olacak mı?” sorusuna ise esprili şekilde “Onlara öpücük gönderiyorum” cevabını verdi. Fenerbahçe Başkanvekili, “Fenerbahçe Yönetimi, Galatasaray kadar konuşmuyor, kulübün haklarını savunmuyor” eleştirileri için de “Biz Galatasaray’ın yaptığı her açıklamaya cevap vermek zorunda değiliz. Federasyonda görev yapmış, 70 yaşındaki bir yönetici olarak konuşup ceza almamı mı istiyorsunuz? Herkes rahat olsun. Fenerbahçe’nin haklarını koruyoruz. Hocamız da yalnız değil. Kendisine büyük destek veriyoruz” ifadelerini kullanırken, Abdurrahim Albayrak’ın Türkiye’nin en sevilen yöneticilerinden biri olduğunu da belirtti.

Erteleme istenecek

Hem oyunculara, hem de teknik heyete çok güvendiklerinin altını çizen ve Fenerium’da Benfica maçı sonrası basılacak tişörtlerle ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Kiğılı, “Sloganı söylemem. 2 Mayıs gece yarısından sonra inşallah makineler çalışacak” dedi.

Abdullah Kiğılı, ayrıca takımın Avrupa Ligi’nde finale çıkması durumunda, lig ve kupada oynayacakları maçlar için Futbol Federasyonu’na erteleme talebinde bulunduklarını da söyledi.

Serkan Acar, sen rahat uyu’

Başkan Aziz Yıldırım’ın gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle katılamadığı Yüksek Divan Kurulu toplantısında yönetimin faaliyet raporunu okuyan Başkan Vekili Abdullah Kiğılı salondakileri bir hayli duygulandırdı. Kiğılı, “Açıkçası konuşmama boğazım düğümlenerek başlayacağım. Çünkü geçtiğimiz hafta camia olarak çok değerli bir kardeşimizi kaybettik. Acımız hiçbir zaman varlığını yitirmeyecek; zira tam 47 yıldır sarı lacivert renkler için yaşayan Serkan Acar’ın aramızdan ayrılması, her zaman tazeliğini koruyan bir yara olarak kalacaktır. Serkan Acar, sen orada rahat uyu, Fenerbahçe emin ellerde. Amsterdam yolundayız, emeklerin boşa gitmiyor” ifadelerini kullandı. Bu arada, söz alan bir üye Serkan Acar’ın isminin Topuk Yaylası’nda bulunan kulüp tesislerine verilmesi konusunda yönetim kuruluna öneride bulundu.

Borç 137 milyon

Sarı-lacivertli kulübün borcunun 137,2 milyon lira olduğu açıklandı.
155 milyon 460 bin 750 lira olan borçlar toplamından, kasa mevcudu 18 milyon 198 bin 285 liranın çıkarılması sonucunda kalan 137 milyon 262 bin 465 liranın ödenecek tüm borçlar toplamı olduğu belirtildi. Kulübün bu dönemde, 39 milyon 578 bin 690 lira gelir elde ettiği, 54 milyon 795 bin 259 lira gider yaptığı kaydedildi. Genel kuruldan yüzde 15 olarak alınan halka arz yetkisinin 31 Aralık 2012 tarihine kadar yüzde 5,59’unun kullanıldığı, 1 Ocak-31 Mart 2013 arasında hisse satışı yapılmadığı, kalan satılabilir hisse tutarının ise 31 Mart 2013 itibarıyla 94 milyon 771 lira olduğu ifade edildi.
Yöneticilere olan borçları kapsayan diğer çeşitli borçlar hesabındaki tutarın 17 milyon 763 bin 631 lira olup, bu tutarın yukarıdaki borçlara dahil olmadığı kaydedildi.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin UEFA'ya hediyesi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER