Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike

Fenerbahçe Süper Lig'de mağlubyetle başladı. Sarı lacivertli kulübe rüyalarını gerçekleştirmek için gelen Ersun Yanal için de süre azalıyor..

Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike

Fenerbahçe, Konyaspor maçı da gösterdi ki skoru bulmadığı sürece tehlikeyi hep ensesinde hissedecek. Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları dahil yaptığı hazırlık maçlarında kalesinde çok tehlike gördü.  O maçlarda hep kalecilerin ön plana çıkmaları ve adeta kahraman olmaları aslında lig maçı öncesi önemli sinyaller vermişti.

Konyaspor maçında ise korkulan başa geldi. İki farklı önde iken sahadan mağlup ayrılmak Fenerbahçe gibi tecrübeli ayaklara sahip bir takıma hiç yakışmadı. Bana göre alınan sonuçtan teknik direktör kadar futbolcular da sorumludur. Sahada karşılaştığınız takımın değeri Emenike'nin maliyeti kadar değilse bu hezimeti teknik ve taktik hatalara bağlayamazsınız. Sahada 2-0 öne geçtikten sonra rakibinize yeniliyorsanız bunun altında disiplinsizlik aramak en doğru yöntem olacaktır. Futbolcular bu açıdan kendilerini sorgulamalı.

Fenerbahçe'nin bu sezonki yeni teknik direktörü Ersun Yanal'a söylenecek sözler daha fazla tabi ki. Sarı lacivertli kulübe hayallerini gerçekleştirmek için gelen Yanal'ın böyle giderse işi çok zor görünüyor. Yanal'ın kendisine süre tanındığında Fenerbahçe'de önemli başarılara imza atacağına güvenim tam, ancak bu güne kadar çok daha fazla kariyerli teknik adamların bile sonu olan sarı lacivertli takımda pabucun pahalı olduğunu anlamıştır sanırım. Yanal, Fenerbahçe'nin başında daha fazla kalmak istiyorsa kısa sürede taraftara ve camiaya ışık verecek sonuçları takımına kazandırmak zorundadır.

Ersun Yanal'ın Konyaspor karşısında galibiyeti yakaladıktan sonra oyuncu tercihleriyle skorun değişmesinde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Gelir gelmez sahaya sürdüğü Emenike konusunda bana göre hatalı davranmıştır. Maça, son maçlarda formda olduğunu gördüğümüz Webo ile başlaması daha yerinde bir karar olabilirdi. 

Yanal'ın Salih Uçan'ı ikinci yarıda saha sürmesinin de duygusal bir karar olduğunu sanıyorum. Yanal, hazırlık maçları, Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda "Salih'e neden görev vermiyorsun?" diyenlerin tuzağına düşmüştür.  Konyaspor dalga dalga Fenerbahçe kalesine gelirken Salih'i savunma ağırlıklı bir mevkiye almak akıl karı bir iş değildi.

Şimdi Konyaspor maçı bitti sırada Arsenal maçı var. Tehlike de işte burada başlıyor. Arsenal karşısında alınabilecek farklı bir yenilgi Yanal'a güveni sıfırlayabilir. Hiç istemesek de Yanal, sürekli söylediği ve istediği zamanı bulamadan Fenerbahçe macerasına da son verebilir. Benden söylemesi....

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com

















<< Önceki Haber Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER