Galatasaray - Schalke maçı öncesi tüm ayrıntılar burada

Aslan'ın Avrupa sahnesindeki artıları ve eksileri.

Galatasaray - Schalke maçı öncesi tüm ayrıntılar burada

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray için son 16 perdesi Schalke maçıyla açılıyor. Manchester United, Cluj ve Braga’nın bulunduğu H Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak ikinci tura kalan sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde son sekiz için mücadele edeceği Schalke’yle eşleşmenin ilk ayağına Türk Telekom Arena’da çıkacak.

Saat 21:45’te başlayacak Galatasaray – Schalke 04 mücadelesini İskoç hakem William Collum yönetirken, Collum’un yardımcılıklarını Martin Cryans ve William Conqurer üstlenecek.

Galatasaray’da uzun süreli sakatlığı bulunan Tomas Ujfalusi ve tam olarak iyileşmeyen Johan Elmander, Schalke’ye karşı forma giyemeyecek. Aynı zamanda Salı günkü antrenmanda sol el bilek kemiği kırılan Ufuk Ceylan, takımdaki yerini alamayacak.

Schalke’de ise Galatasaray eşleşmesi öncesi en büyük problem sakatlıklar olarak göze çarpıyor. Takımın as oyuncularından Atsuto Uchida, Ibrahim Affelay, Ciprian Marica ve Kyriakos Papadopoulos, Galatasaray’a karşı forma giyemeyecekler. Göz damarının çatlaması sebebiyle bir süredir takımdan ayrı kalan Klaas-Jan Huntelaar’ın, Şampiyonlar Ligi’nde sarı-kırmızlı ekibe karşı sahaya ilk 11’de çıkması bekleniyor.

Muhtemel 11’ler 

Schalke: Hildebrand, Höger, Höwedes, Matip, Fuchs; Jones, Neustadter, Faran, Draxler, Bastos, Huntelaar

Galatasaray dört kez eledi 

Galatasaray, elemeli turlarda Alman ekiplerini dört kez saf dışı bıraktı. 1964-65 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1.turunda Magdeburg’u 1-1 biten 3 maç sonunda kura ile eleyen sarı-kırmızılılar, 1991-92 sezonunda Kupa galipleri kupasında Stahl E. takımını 2-1 ve 3-0’lık sonuçlarla, 1992-93 sezonunda Uefa Kupasında E.Frankfurt’u 0-0 ve 1-0’lık sonuçlarla saf dışı bırakmıştı. Galatasaray 1999-2000 sezonunda ise Fatih Terim yönetiminde B.Dortmund’u 2-0 ve 0-0’lık sonuçlarla eleyip UEFA Kupasına giden yolda büyük bir adım atmıştı

Bastos form tutuyor 

Ara transfer döneminde Lyon’dan takıma katılan Michel Bastos, Schalke’yle çıktığı ilk maçlarda sergilediği performansla dikkat çekti. Teknik direktör Jens Keller’den son kanatta şans bulan Bastos, oynadığı ilk üç Bundesliga maçında üç kez fileleri havalandırmayı başardı. Bastos, son olarak Mainz’e karşı iki gol atma başarısı gösterdi.

Aslan iç sahada beş maçtır kazanamıyor 

Galatasaray sahasında Alman takımları ile oynadığı son 5 maçı kazanmadı. 1997’de Dortmund’a sahasında 1-0 yenilen Galatasaray, 1999’de Ali Sami Yen’de Hertha Berlin’e 2-2 berabere kalmış ve 2000’de iç sahada Dortmund’la 0-0 ve 2008’de de Leverkusen’le yine aynı skorla, sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrılmıştı. 2009 yılında yine bir Alman takımı Hamburg’la karşılaşan Aslan, Ali Sami Yen’de travmatik biçimde 3-2 yenilmişti.

Schalke’nin mağlubiyeti yok 

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Galatasaray’a konuk olacak Schalke 04, bu sezon grup aşamasında sergilediği başarılı performansla dikkat çekti. Arsenal, Olympiakos ve Montpellier ile birlikte yer aldığı B Grubu'nu 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puanla namağlup lider tamamlayan Almanya temsilcisinde, rakip fileleri 4 kez havalandıran Hollandalı yıldız Klaas-Jan Huntelaar, en golcü isim durumunda.

Galatasaray – Schalke: İlk kez 

Galatasaray Avrupa kupalarında daha önce Schalke 04 ile karşılaşmamıştı. Schalke 04 ise daha önce Türk takımları ile 4 maç yaptı. 1996-97 sezonunda Uefa Kupası 2.turunda Trabzonspor ile eşleşen Schalke 04 takımı sahasında 1-0 yendiği temsilcimiz ile Trabzon’da 3-3 berabere kalıp tur atlamıştı. 2005-06 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Fenerbahçe ile karşılaşan iki takımdan Schalke 04 sahasında 2-0 kazanmış İstanbul’da ise 3-3 berabere kalmıştı. Oynanan 4 maçı da kaybetmeyen Schalke 04 takımı 9 gol atıp 6 gol yedi.



<< Önceki Haber Galatasaray - Schalke maçı öncesi tüm ayrıntılar burada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER