Galatasaray Lucescu'nun işini bitirdi gibi

Galatasaray, sezon sonu takımdan ayrılacağına kesin gözüyle bakılan Roberto Manci'den boşalan teknik direktörlük görevine Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu'yu getirme peşinde.

Galatasaray Lucescu'nun işini bitirdi gibi

Galatasaray’da Roberto Mancini’nin sezon sonunda ayrılacağı iddiaları her geçen gün artmaya deveam ederken tam da bu ortamda Mircea Lucescu’nun Ukrayna basınına yaptığı, “Şu an için teklif yok. Ama Galatasaray Başkanı’nda telefonum var, ne zaman isterse arayabilir” açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Bu sözler camiada ve taraftarlar arasında büyük heyecan oluşturdu. 

Akhmetov’un eli kolu bağlı

Shakhtar Donetsk’in milyarder başkanı Rinat Akhmetov, yıllardır Lucescu’yu takımda tutmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Akhmetov, önümüzdeki sezon sözleşmesi bitecek olan Rumen teknik adama yeni bir kontrat önermeye hazırlanıyordu. Ancak Donetsk şehrinde çıkan iç karışıklıklar nedeniyle bu planı alt üst oldu. Akhmetov, Lucescu’yu kalması için ikna etmeye çalışıyor. Ancak Ukrayna’da tansiyonun her geçen gün yükselmesi nedeniyle başarılı çalıştırıcının en geç, iki hafta sonra bitecek olan sezonun ardından ülkeden ayrılacağı belirtildi.

Shakhtar’a damga vurdu

Mircea Lucescu, Shakhtar’daki 10 sezonunda adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Daha önce ligde 1 şampiyonluğu bulunan Turuncu-Siyahlılar, Rumen çalıştırıcı yönetiminde bu sayıyı 8’e çıkarttı. Lucescu’lu Shakhtar ayrıca 2009 yılında UEFA Kupası’nı müzesine götürdü. Ukrayna Kupası’nda ise 5 kez mutlu sona ulaştı. Shakhtar Donetsk ligde şu anda bitime iki hafta kala, bir maç fazlasıyla en yakın rakibi Dnipro’nun 3 puan önünde lider durumda. 

Onları da getirebilir!

Donetsk şehrinde yaşanan iç karışıklıklar sadece Mircea Lucescu’yu rahatsız etmiyor. Bölgedeki gerilimin yükselmesi nedeniyle Fanatik'te yer alan habere göre, Shakhtar Donetsk’in birçok yıldızının takımdan ayrılma hazırlıkları yaptığı belirtildi. Özellikle Brezilyalı futbolcular şimdiden başka takımlarla görüşmelere başladığı ve Ukrayna’yı terk etmek için gün saydıkları kaydedildi. Rumen teknik adamın da Galatasaray’ın yeni teknik patronu olması halinde yanında bazı öğrencilerini getirmeyi planladığı öğrenildi. Mircea Lucescu’nun özellikle Brezilyalı orta saha oyuncuları Douglas Costa ve Wellington Nem’in yanı sıra, Shakhtar’daki kaptanı, Hırvat sağ bek Darijo Srna’yı Sarı-Kırmızılı takıma kazandırmayı çok istediği öne sürüldü. Brezilyalı Costa ve Nem’e Porto’nun da talip olduğu, Srna’ya ise Premier Lig’ten teklifler geldiği öğrenildi.

<< Önceki Haber Galatasaray Lucescu'nun işini bitirdi gibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER