Galatasaray kupasını Kadıköy'de mi alacak?

Futbol Federasyonu tartışmaya son noktayı koydu.

Galatasaray kupasını Kadıköy'de mi alacak?

Fenerbahçe'nin, Gençlerbirliği'ne mağlup olması ve Galatasaray'ın ligin bitimine dört hafta kala puan farkını yediye çıkarması üzerine futbol kamuoyunda, "Galatasaray şampiyon" yorumları yapılırken, gözler şimdi 33'üncü haftada Kadıköy'de oynanacak derbiye çevrildi. 

İki rakibin zorlu randevusu öncesinde iki takım da kayıp yaşamadan Şükrü Saracoğlu'na çıktığı takdirde Galatasaray, şampiyonluk kupasını geçen sezon olduğu gibi yine Kadıköy'de kaldırabilir. Ancak Futbol Federasyonu, Galatasaray'a kupasının ligin son haftasında TT Arena'da Trabzonspor maçında verileceği açık açık ifade edecek.

KUPA TT ARENA'DA VERİLECEK

TFF yetkilileri, Galatasaray'ın şampiyonluğunu garantilemesi halinde bile kupanın son hafta karşılaşmasının ardından verilebileceğini belirttiler. Önemli bir Federasyon yöneticisi, Sabah'a yaptığı açıklamada, "Geçen sezon Kadıköy'de yaşanan kaosu unutmadık. Aynı görüntülerin tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Bu nedenle Galatasaray, şampiyonluğunu daha önce ilan etse bile kupasını son maçta Arena'da alır" diye konuştu.
G.Saray, Gaziantepspor deplasmanında kazanır, Fenerbahçe evinde Kayserispor'a mağlup olursa, ligin bitimine 3 hafta kala Cimbom puan farkını 10'a çıkartır ve şampiyonluğunu ilan eder. Fenerbahçe, Kayserispor ile berabere kalırsa, 9'a çıkacak puan farkı, kalan 3 haftadaki sonuçları ve ikili averajı devreye sokar. Galatasaray'ın Gaziantepspor deplasmanında kaybetmesi, Fenerbahçe'nin ise Kayserispor'u mağlup etmesi halinde ise, "Bitti" denilen yarış yeniden başlar.

YILDIRIM DEMİRÖREN KUPAYI VERMİŞTİ

Geçen sezon 34 haftalık normal sezonu Fenerbahçe'nin 9 puan önünde kapayan Galatasaray, 6 hafta süren playoff maçlarının sonuncusunda şampiyonluğunu ilan etmişti. Işıkların kapatılması ve sarı kırmızılı takımın sahada kupasını almak istemesi nedeniyle yaşanan krize Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koymuş ve Galatasaraylı futbolcular, kupalarına kavuşmuştu.
<< Önceki Haber Galatasaray kupasını Kadıköy'de mi alacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER