Galatasaray suçu sporcusuna attı

Galatasaray Kulübü, ödemelerinin yapılmaması gerekçesiyle ayrılan ABD'li oyuncu Lindsay Whalen'in Galatasaraylılık ruhunu kavrayamadığını savundu.

Galatasaray suçu sporcusuna attı

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü bünyesinde  futbol dışında 11 branşta bin 150'den fazla sporcunun bulunduğu belirtilerek, şu  ifadelere yer verildi:
         
''Bilindiği gibi çoğunluk hissesi kulübe ait olan ve profesyonel futbol  branşının gelir ve giderlerini yöneten Galatasaray Sportif AŞ ve bünyesinde  futbol dışında 11 branşta bayan, erkek, yıldız, minik olmak üzere bin 150'den  fazla sporcu bulunan Galatasaray Spor Kulübü Derneği 2 ayrı tüzel kişiliktir.  Futbol gelirlerimiz, başarılarımıza paralel olarak artmakla birlikte halka açık  ve borsaya kote olan Sportif AŞ'nin gelirlerinin hiç bir surette spor kulübümüze  aktarılmaması harfiyen yerine getirdiğimiz yasal bir zorunluluktur.
         
Ülkemizde henüz arzulanan ekonomik seviyeye gelmemiş olan 'amatör'  branşların yaşatılmasını ve desteklenmesini ise önemli fedakarlıklar gerektirse  bile bir tarihi misyon olarak görmekte ve 2020 Olimpiyatları'nın en güçlü adayı  olan ülkemiz adına bir görev saymaktayız. Halen tüm kulüplerimiz için giderleri  gelirlerinden yüksek olan bu branşların mali yönetiminde zaman zaman nakit açığı  ile karşılaşılmakta ve ödemelerde günlük ya da haftalık gecikmeler  olabilmektedir. Bununla birlikte yönetime geldiğimiz günden bu yana hiçbir  sporcumuz için bir alacak riskinin doğmamasına büyük bir özen gösterilmiştir.
         
Gösterdiğimiz bu özene rağmen böyle bir gecikmeyi, kulübü terk etme  bahanesi olarak kullanan bir sporcunun Galatasaraylılık ruhunu ne denli kavramış  olduğu ortadadır. Bu tür oportünist bir anlayışın her müsabakada 'tarih yazmak'  için mücadele veren Galatasaraylı sporcularımızın arasında da yeri yoktur.''
         
<< Önceki Haber Galatasaray suçu sporcusuna attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER