Galatasaray'ın derbideki en büyük avantajı

Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki tam 14 yıllık galibiyet hasretini noktalamanın hesaplarını yapıyor.

Galatasaray'ın derbideki en büyük avantajı

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tam 14 yıldır yenemeyen Galatasaray bu kötü istatistiğe son vermek ve liderle puan farkını 3'e indirmenin planlarını yapıyor.
14 rakamı Cim-Bom'da pozitif olarak farklı anlamları çağrıştırıyor. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Kadıköy'deki 14 senelik hasretin bugün son bulacağını düşünüyor. Bunun nedeni yine 14 rakamı ve 14 senelik başka bir hesap...

Çünkü, Galatasaray 1973'te şampiyon olduktan sonra bir kez daha mutla sona ulaşmak için tam 14 yıl beklemişti. Sarı-kırmızılı takım 1987'de Jupp Derwall yönetiminde şampiyon olurken, "14 senelik bu çile, bitsin artık bu sene. Sen şampiyon olacaksın, seni sevmeyen ölsün" tezahüratı da unutulmazlar arasına girmişti. Galatasaraylı idareciler bu bakımdan 14 rakamının kendilerine uğur getirdiğine ciddi şekilde inanıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Kadıköy'deki 14 senelik galibiyet hasretinin bu maçla birlikte son bulacağına inanıyor.

PRİM 400 BİN DOLAR

Galatasaray Yönetimi derbi için 400 bin dolarlık prim belirledi. Sezon başında derbiler için tespit edilen rakam dışında bir ödemenin olmayacağını belirten sarı-kırmızılılar, "Beşiktaş maçındaki prim ne ise aynısı olacak. Bu rakam da 400 bin dolar" açıklamasını yaptı.

SON KARAR DANY

Galatasaray derbi hazırlıklarını dün öğleden sonra gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı ve kampa girdi. Sarı-kırmızılılarda, Teknik Direktör Roberto Mancini'nin kafasındaki 11 büyük oranda netleşirken, İtalyan hocanın karşılaşmadan 1.5 saat önce sahaya süreceği kadroyu açıklayacağı belirtildi. Teknik patron Mancini'nin sol bekte iyileşmesine ve takımla beraber çalışmalara başlamasına karşın Hakan Balta'yı düşünmediği, Riera'yı ise defansif açıdan yetersiz bulduğu öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın bu yüzden Kopenhag ile TT Arena'ki maçta olduğu gibi Dany'de karar kıldığı belirlendi.

Mancini'nin, Sneijder'in boşluğunu ise Selçuk İnan ile kapatmak istediği ve bu nedenle de Ceyhun'u, Melo ile birlikte ön liberoda değerlendirmek istediği ifade edildi. 4-2-3-1 kurgusuyla sahaya çıkacak olan sarı-kırmızılı takımda, hücum hattına yakın oynayacak olan Selçuk daha ofansif bir görev üstlenecek.
<< Önceki Haber Galatasaray'ın derbideki en büyük avantajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER