Galatasay'ın yeni sezondaki sırrı belli oldu

Galatasaray Dergisi'ne röportaj veren Teknik Direktör Cesare Prandelli, takımın yeni sezondaki felsefesini açıkladı.

Galatasay'ın yeni sezondaki sırrı belli oldu

Galatasaray Dergisi’nin ağustos sayısında röportaj veren İtalyan Teknik Adam Cesare Prandelli, yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Prandelli, 'Bizim hedefimiz hep kazanmak olacak' dedi.

İşte Prandlli'nin röportajının bir kısmı;

-Sizin takımlarınız için söylenen özellik hep hücumu düşündüğü yönünde. Galatasaray’ın ise bu sene şampiyonluk gibi çok net bir hedefi var. Aynı zamanda rekabetten dolayı dördüncü yıldız yarışı söz konusu… Bu durum oyun felsefenizde bir takım değişikliklere neden olacak mı? 

Bir kere şu kesin, bizim en büyük hedefimiz bu sene dördüncü yıldızı alabilmek. Şampiyonlar Ligi de var aynı zamanda ve Şampiyonlar Ligi’nde de en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Bunların dışında Türkiye Kupası ve Süper Kupa var. Zaten bir takımın yarıştığı kulvarlarda seçim hakkı yoktur, hepsinde sonuna kadar mücadele edersiniz. Bizim felsefemiz her zaman kazanmak olacak. 

-İlk maçın ardından takımın topu yerden oynama çabasından bahsettiniz. İlk yarı 40 dakika bunu başardı takım. Bu süre ne kadar artmalı. Kafanızdaki düşünce nedir?

Bizim felsefemizde birinci öncelik topa sahip olma ve oyunu kontrol etmek. Topa sahip olduğumuzda da, hızımızı arttırmalıyız. Kontra ataklara çıkarken oyunu iyi okumalı ve çabuk kurmalıyız. Oyunumuzu bunun üzerine kuruyoruz.

-Büyük bir ihtimal sezon boyunca Selçuk-Pirlo kıyaslamaları yapılacak. İkisi farklı oyuncular ama Selçuk’da Pirlo’nun özellikleri var mı gerçekten?

Ben kıyaslamaları çok sevmiyorum ama Selçuk’u zarif buluyorum. Zarif bir futbolcu, çok klas ve topa hükmedebilen bir oyuncu olarak görüyorum onu. Kendisi umarım Pirlo’nun kazandıklarını kazanabilir. Öyle bir futbol kaderi olur.

-Her şey yolunda giderse Galatasaray ile ilgili kurduğunuz hayali bizimle paylaşır mısınız?

İyi giderse değil, biz iyi gitmesi için çalışacağız. Sahaya çıkacağız ve amaçlarımıza tek tek ulaşarak daha ilerdeki günlerde oluşacak güzellikleri göreceğiz.

-Kamp öncesi kadroyu belirlerken dikkat çeken kararlar oldu. Sabri Sarıoğlu kararı için neler söylemek istersiniz?

Basın karşısına çıktığımda da söyledim. Sabri kararı hep birlikte alınan bir karar. Kişisel olarak Sabri'ye ya da diğer oyunculara karşı herhangi olumsuz bir düşüncem yok ama değişim zamanı geldi.

-2002’deki Parma’daki Prandelli ile şimdiki Prandelli arasındaki fark nedir?

Şaka bir yana ama biraz yaşlandım. Saçlarım ağardı ama motivasyonumu hiç kaybetmedim, hatta bugün işime daha motiveyim. İhtiyar bir delikanlı var karşınızda. 

-Galatasaray taraftarının önüne yani Türk Telekom Arena’ya çıkacaksınız. Atmosfer hakkında bilginiz var mı?

Galatasaray maçlarını izledim ama videodan izlemek gibi olmayacaktır. Taraftarlarımız karşısında oynamak çok büyük bir şey olacak. Orası bir cehennem ve bu bize karşı olmayacak. Bu bizim için çok büyük bir avantaj.
<< Önceki Haber Galatasay'ın yeni sezondaki sırrı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER