İngiliz basını bu kez övdü

Cüneyt Çakır Euro 2016 elemelerinde İngiltere-İsviçre maçını yönetti...

İngiliz basını bu kez övdü

Euro 2016 elemelerinde İngiltere'nin deplasmanda İsviçre'yi 2-0 yendiği karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır'ın performası, ada basınınca beğenildi. Karşılaşmanın henüz başlarında rakiplerine 2 kez sert müdahalede bulunan İngiliz Fabian Delph'in kırmızı kart görmemesi nedeniyle İngiltere'nin 3 puan almasının kolaylaştığı ileri sürüldü.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) elemelerinde İngiltere'nin deplasmanda İsviçre'yi 2-0 yendiği karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır, ada basınınca "kurtarıcı" ilan edildi.

İngiltere'nin, sezon başında Manchester United'tan Arsenal'e transfer edilen Danny Welbeck'in 59 ve 90'ıncı dakikalarda bulduğu gollerle grubuna 3 puanla başladığı maçta Cüneyt Çakır'ın performansı, İngiliz basınınca beğeni topladı. Ada basınında yer alan haberlerde, Cüneyt Çakır'ın maç boyunca istikrarlı bir performans sergilediği, yaptığı tek hatalı değerlendirmeden de İngiltere'nin faydalandığı öne sürüldü.

Haberlerde, İngiliz futbolcu Fabian Delph'in maçın henüz 6. dakikasında İsviçre'nin kaptanı Gökhan İnler'e çok sert bir müdahalede bulunduğu ve bu hareketin en az sarı kartla cezalandırılması gerektiği, buna rağmen hakem Cünet Çakır'ın sadece uyarıyla yetindiği belirtildi.

Delph'in 9. dakikada bu kez rakip takımdan Stephan Lichtsteiner'a sert bir hareket yaparak sarı kart gördüğü hatırlatılırken, Cüneyt Çakır'ın diğer faule de kart göstermesi halinde İngiltere'nin karşılaşmanın henüz başlarında 10 kişi oynamak zorunda kalabileceği ve böyle bir durumda maçın sonucunun çok daha farklı olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

AA
<< Önceki Haber İngiliz basını bu kez övdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER