Karabük'ten Trabzon'a ağır darbe

Kardemir Karabükspor evinde konuk ettiği Trabzonspor'u Razack Traore (2) ve Zeki Yavru'nun kendi kalesine attığı gollerle 3-0 mağlup etti.

Karabük'ten Trabzon'a ağır darbe

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 5. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor-Trabzonspor maçın ev sahibi Kardemir Karabükspor, Abdou Razack Traore (2) ve Zeki Yavru'nun kendi kalesine attığı gollerle 3-0 kazandı.

Ev sahibi Kardemir Karabükspor'da sakatlıkları bulunan; Emre Özkan, Valentin Viola, Boy Waterman, Joseph Akpala, Emre Güngör, Yiğit İncedemir ve İbrahim Serdar Aydın bu karşılaşmada forma giyemeyecekler. Konuk ekip Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan; Özer Hurmacı, Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Onur Kıvrak, Kevin Constant ve Avraam Papadopoulos bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

İki takım daha önce 15 kez karşı karşıya geldi. Kardemir Karabükspor 2 kez kazanırken, Trabzonspor 9 kez galip geldi. 4 maç ise eşitlikle sonuçlandı. İki ekibin arasındaki 15 maçta Kardemir Karabükspor 10 gol atarken, Trabzonspor 30 kez fileleri havalandırdı.

Bu maç öncesinde Kardemir Karabükspor ilk 4 haftada aldığı 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 1 puan topladı ve ligde son sırada bulunuyor. Konuk ekip Trabzonspor ise ilk 4 haftada aldığı 4 beraberlik ile 4 puan topladı ve bu maç öncesinde ligde 14. sırada bulunuyor.

5. dakikada ev sahibi ekip Abdou Razack Traore'nin golüyle öne geçti. Sol kanattan kazanılan taç atışını Kardemir Karabükspor'da Tanju Kayhan hızlı kullandı ve topu Onur Ayık'a doğru gönderdi. Onur Ayık, bekletmeden pasını Abdou Razack Traore'ye aktardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Abdou Razack Traore, Carl Medjani'den sıyrıldıktan sonra sol çaprazdan çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı kaleci Fatih Öztürk'ün sağından filelerle buluşturdu: 1 - 0.

17. dakikada Kardemir Karabükspor, Zeki Yavru'nun kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada Hakan Özmert'in derinlemesine güzel pasında savunmanın arkasında topla buluşan Abdou Razack Traore topla birlikte ceza sahası içine giriyor. Abdou Razack Traore, yanında boş durumda bulunan arkadaşı Domi Kumbela'ye pasını çıkardı. Domi Kumbela'dan önce Zeki Yavru topu penaltı noktası üzerinde uzaklaştırmak istirken yaptığı ters vuruşla meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 2 - 0.

30. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ kanattan İshak Doğan'ın kullandığı kornerden gelen topla Jose Bosingwa arka direkte buluştu, sert şutunda Domi Kumbela'nın sırtından seken top eline de çarparak kornere çıktı. Bu pozisyonda Trabzonsporlu oyuncuların penaltı itirazına hakem Hüseyin Göçek itibar etmedi.

41. dakikda gelişen ani Kardemir Karabükspor atağında  Abdou Razack Traore'nin pasında topla buluşan Ahmet İlhan atağı sağ kanattan sürükledi, ceza sahası içindeki Domi Kumbela'ya pasını aktardı, bu oyuncu da ceza sahasına girer girmez sert vurdu, ancak meşin yuvarlağı kale yerine üstten dışarı gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısının kalan bölümünde iki takımın da çabası başka gol getirmeyince ev sahibi Kardemir Karabükspor içeriye 2-0 önde girdi.

46. dakikada gelişen Trabzonspor atağında sol kanattan Mustapha Yatabare topla çizgiye indi, arka direğe ortasında Sefa Yılmaz kafayı yere çarptırarak kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlağı kaleci Abdulaziz Demircan son anda çeldi. Mustapha Yatabare önüne gelen topa bu kez sert vurdu ancak meşin yuvarlak ters taraftan taca çıktı.

59. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Onur Ayık'ın yerden etkili şutunda kaleci Fatih Öztürk yatarak parmaklarının ucuyla topu çıkarmayı başardı. Pozisyonun devamında ise Domi Kumbela'dan önce savunma topu taca göndererek tehlikeyi önledi.

89. dakikada Kardemir Karabükspor maçın son anlarında Abdou Razack Traore'nin golüyle farkı 3'e çıkarıyor. Bu dakikada Musa Çağıran'ın arapasına çok iyi hareketlenen Domi Kumbela ceza sahası içine girdi ve kaleci Fatih Öztürk ile karşı karşıya kaldığı anda kaleye vurmak yerine sağından gelen arkadaşı Abdou Razack Traore'ye pasını verdi. Kaleci Fatih Öztürk'ün elinden seken topu Abdou Razack Traore kontrol etti, açısını kaybetmesine rağmen sağ ayağıyla yaptığı etkili vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın çabası da gol getirmedi ve 11 maçtır deplasmanda maç kaybetmeyen Trabzonspor, Kardemir Karabükspor'a 3-0 mağlup oldu.

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, İsmail Şencan
Kardemir Karabükspor: Abdulaziz Demircan, Murat Akça, Larrys Destin Mabiala, Abdou Razack Traore (Dk. 90+1 Turgay Bahadır), Hakan Özmert (Dk. 82 Musa Çağıran), Ahmet İlhan Özek (Dk. 46 Aykut Akgün), Domi Kumbela, Samba Sow, Erdem Özgenç, Tanju Kayhan, Onur Ayık
Trabzonspor: Fatih Öztürk, Jose Bosingwa, Carl Medjani, Sefa Yılmaz, Mustafa Akbaş, Esseid Belkalem, Zeki Yavru (Dk. 46 Soner Aydoğdu), Serdar Gürler, İshak Doğan (Dk. 70 Yusuf Erdoğan), Waris Majeed (Dk. 58 Oscar Cardozo), Mustapha Yatabare
Goller: Dk. 5 ve 89 Abdou Razack Traore, Dk. 17 Zeki Yavru (Kendi kalesine) (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Zeki Yavru, Dk. 49 Waris Majeed, Dk. 58 Mustafa Akbaş, Dk. 68 Esseid Belkalem, Dk. 82 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor), Dk. 49 Erdem Özgenç (Kardemir Karabükspor)

<< Önceki Haber Karabük'ten Trabzon'a ağır darbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER