Messi rüzgar gibi esiyor! Çeyrek finalde..

FIFA 2014 Dünya Kupası ikinci tur maçında Arjantin, favori olarak çıktığı İsviçre karşısında sonuca gitmekte zorlanırken uzatmaya giden maçta 118. dakikada bulduğu golle turu geçen taraf oldu: 1-0.

Messi rüzgar gibi esiyor! Çeyrek finalde..

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde oynanan ve İsveçli hakem Jonas Eriksson'un düdük çaldığı maçta karşılaşmanın normal süresi golsüz berabere tamamlandı. 15'er dakikalık iki devre halinde oynanan uzatmanın ilk bölümü de 0 - 0 sona erdi.

Uzatmanın ikinci yarısında baskısını artıran Arjantin, İsviçre defansının bir anlık hatasında Messi'nin taşıdığı topta Di Maria sağ çaprazda aldığı topu 118. dakikada plase bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0.

İsviçre ise 120. dakikada Blerim Dzemaili'nin kafa vuruşunda gole yaklaştı. Meşin yuvarlak önce yan direkten oyun alanına döndü. Meşin yuvarlak bu kez de Blerim Dzemaili'nin dizine çarptı ve direğin dibinden auta çıktı.

Bu sonuçla Arjantin, İsviçre'yi 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Arjantin'in rakibi ise bu gece TSİ 23.00'te oynanacak Belçika-ABD maçında turu geçen takım olacak.

Hakemler: Jonas Eriksson, Mahhias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)
Arjantin: Sergio Romero, Garay, Zabaleta, Mascherano, Rojo (Dk. 106 Basanta), Fernandez, Gago (Dk. 106 Biglia), Di Maria, Higuain, Lionel Messi, Lavezzi (Dk. 74 Palacio)
İsviçre: Benaglio, Lichtsteiner, Rodriguez, Djourou, Schar, Gökhan İnler, Behrami, Shaqiri, Xhaka (Dk. 66 Gelson Fernandes), Admir Mehmedi (Dk. 113 Blerim Dzemaili), Josip Drmic(Dk. 82 Haris Seferovic) 
Gol: Dk. 118 Di Maria (Arjantin)
Sarı kartlar: Dk. 36 Xhaka, Dk. 73 Gelson Fernandes (İsviçre), Dk. 90 Rojo, Dk. 120+3 Garay (Arjantin)

CİHAN

<< Önceki Haber Messi rüzgar gibi esiyor! Çeyrek finalde.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER