Mustafa Denizli 8 antrenöre bedel

PTT 1'inci Ligi'nin bitimine 2 hafta kala Spor Toto Süper Lige yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor, 5 yılda değiştirdiği 8 antrenörle ulaşamadığı başarıyı, Mustafa Denizli'yle 4 ayda yakaladı.

Mustafa Denizli 8 antrenöre bedel

BAŞARISIZLIK ANTRENÖRLERE KESİLDİ 

Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla antrenör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da 1’inci Lig'de mücadele ettiği 2002-2012 yılları arasında 20 farklı çalıştırıcıyla çalıştı. Çaykur Rizespor, son 5 yıldır mücadele ettiği 1'inci Lig'de 8 antrenör değiştirdi. 2008-2009 sezonundan itibaren 1’inci Lig'de mücadele eden yeşil mavili takımda Mustafa Denizli'den önce Engin Korukır görev yaptı. Başarısızlığın faturasının sürekli antrenörlere kesildiği Çaykur Rizespor'da Ümit Kayıhan, 1.5 yılla en uzun süre görev yapan çalıştırıcı oldu. Suat Kaya 3, Mehmet Şansal da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldı.

DENİZLİ İLE BAŞARI GELDİ 

Bu yıl sezona Engin Korukır ile başlayan Çaykur Rizespor'da alınan kötü sonuçların ardından devre arasında göreve 9’uncu teknik adam olarak Mustafa Denizli getirildi. İlk yarıyı 31 puanla lider olan Manisaspor'la gerisinde sıralanan Kayseri Erciyesspor, Adanaspor ve 1461 Trabzon'un gerisinde 27 puanla 5’inci sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, Denizli yönetiminde ikinci yarıya hızlı başladı.

Mustafa Denizli'nin takımın başında sahaya çıktığı 15 haftada yeşil mavili takım, 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı, 32 puan topladı, ligin bitimine 2 hafta kala da Kayseri Erciyesspor'un 2 puan önünde Süper Lig'e yükseldi.

<< Önceki Haber Mustafa Denizli 8 antrenöre bedel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER