Oklahoma menejerinden Enes'e övgü

Utah Jazz’da forma giyen milli basketbolcumuz Enes Kanter, Oklahoma City Thunder’ın yolunu tuttu.

Oklahoma menejerinden Enes'e övgü

NBA’de takas sezonunun son gününde Utah Jazz’da forma giyen milli basketbolcumuz Enes Kanter, Batı Konferansı’nın şampiyon adaylarından Oklahoma City Thunder’ın yolunu tuttu.

Anlaşmaya göre Jazz’dan Enes ve Novak’ı kadrosuna katan Thunders, karşılığında Kendrick Perkins, Grant Jerrett, Tibor Pleiss’in sözleşme haklarını ve 2017 sezonu ilk tur draft hakkını rakibine verdi. Pistons’tan Augustin, Singler ve 2019 ikinci tur draft hakkını alan Oklahoma City, rakibine ise Reggie Jackson’ı verdi.

'BÖYLE BİR OYUNCU HERKESE NASİP OLMAZ'

22 yaşındaki milli basketbolcumuzu kadrosuna dahil eden Oklahoma City Thunder, takastan oldukça memnun. Mavi-Beyazlıların genel manajeri Sam Presti, Enes’i kadrosuna kattıklarından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. NBA’in internet sitesine konuşan deneyimli yönetici, “Kadro derinliğini ve çeşitliliğini sağladık. Yeni oyuncularımızla takımımız daha yetenekli, sert ve güçlü oldu. Enes Kanter, çok önemli basketbolcu. Böyle bir oyuncuyu elde etmek herkese nasip olmayacak bir şans. Hücum bölgemize takviye yaptık ve iyi işler çıkarabilecek bir ismi kadromuza kattık. Kyle, DJ ve Steve ise çok profesyonel oyuncular. Onlara şimdiden güveniyoruz.” dedi.

'CENK AKYOL'DA TAKAS OLDU'

Russell Westbrook ve Kevin Durant gibi yıldızlarla aynı takımda forma giyecek olan milli basketbolcu Enes Kanter, Twitter hesabından transfer için yaptığı açıklamada, “Utah Jazz’a, takım arkadaşlarıma, koçlarıma ve inanılmaz taraftarlara bu son 4 yıl için teşekkürlerimi sunuyorum. Hepiniz muhteşemdiniz!” ifadelerini kullandı. Utah Jazz’da bu sezon iyi bir performans sergileyen milli pivot, 13,8 sayı ve 7,8 ribaunt ortalamasıyla mücadele etmişti. Bu arada Anadolu Efes’te forma giyen ve NBA hakları Philadelphia 76ers’da bulunan Cenk Akyol da takasta kullanıldı. Philadelphia, Cenk’in haklarını Denver Nuggets’a verdi. 76ers, takas karşılığında Pistons’tan JaVale McGee, 2015 birinci tur draft hakkı ve Chukwudiebere Maduabum’un NBA haklarını aldı.

NBA'de takasın tamamlanmasına sadece 5 dakika kala gerçekleşen takasta şu oyuncular yer değiştirdi:

Enes Kanter Oklahoma City Thunder'a
Kyle Singler Oklahoma City Thunder'a
Reggie Jackson Detroit Pistons'a
Kendrick Perkins Utah Jazz'a
Isaiah Thomas Boston'a
Brandon Knight Phoenix'e
Marcus Thornton Philadelphia'ya
Michael Carter Williams Milwaukee'ye
Pablo Prigioni Houston'a
K.J. McDaniels Houston'a
JaVale McGee Philadelphia'ya
Goran Dragic Miami'ye
Gigi Datome Boston'a
Jonas Jerebkio Boston'a Celtics
Tayshaun Prince Detroit'e
Norris Cole New Orleans'a
John Salmons Miami'ye
Arron Afflalo Portland'a
<< Önceki Haber Oklahoma menejerinden Enes'e övgü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER