Olimpiyat sunumunda Başbakan Erdoğan'dan önemli mesaj!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak kenti bugün Arjantin’de açıklayacak.

2020 Olimpiyatları adaylarının tanıtımları

  • Oylama öncesinde sırasıyla İstanbul, Tokyo ve Madrid sunum yapacak. 
  •  Türkiye’ye tarihinin ilk olimpiyatlarını getirmek için yarışacak
  • İstanbul, “gençlik” temalı yeni sunumuyla büyük ilgi gördü.
  • Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde (IOC) İtalya’yı temsil eden üç delege oyunu Tokyo'ya verecek.
BAŞBAKAN ERDOĞAN ARJANTİN'DE KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2020 Olimpiyatları için geldiği Arjanti'nin Başkenti Buenos Aires'te konuştu.
Erdoğan Rusya'da gerçekleştirilen G-20 Zirvesi'nin ardından 16 saatlik bir uçuşla Arjantin'e geldiğini söyledi. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Erdoğan, barış mesajları verdi.  Olimpiyatları, İstanbul'da yapmak istediklerini belirten Erdoğan, "Eşim ve çocuklarım beni affetsinler, ben en az onlara olduğu kadar İstanbul ve Spora aşkla bağlandım" dedi. 

“İstanbul'a ve spora olan sevdamı ortak bir meşale altında hem de olimpiyat meşalesi altında birleştirmek her zaman en büyük hedeflerimden biri oldu” diyen Erdoğan, olimpiyatların İstanbul'a verilmesinin, bu şehrin tarihine de uygun düşeceğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, IOC üyelerine, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na İstanbul'un ev sahipliği için yapılan sunumdaki konuşmasında, 2020 olimpiyatlarının, gençlerin ülkesi Türkiye'de, 8 bin yıllık tarihi olan barış ve hoşgörü şehri İstanbul'da kıtaların buluştuğu bu kadim şehirde gerçekleşmesinin olimpiyat ruhuna uygun bir karar olacağını söyledi. Olimpiyatların İstanbul'a verilmesinin bölge için ayrıca önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, "Halkının çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'de yapılacak olimpiyatlar, hiç kuşkusuz hem barışa susamış bölgemize hem de dünyaya verilecek en anlamlı, en etkili mesaj olacaktır. Türkiye olimpiyat ruhunun ve olimpiyat hedefinin arkasındadır" dedi.

Oylama nasıl olacak?
Aday kentin belirleneceği oylama öncesinde sırasıyla İstanbul, Tokyo ve Madrid sunum yapacak. Kırkbeşer dakikalık sunumlardan sonra 15’er dakika soru-cevap bölümü olacak.
Halihazırda 103 üyesi bulunan IOC’de başkan Jacques Rogge, kendi isteğiyle oy kullanmayacak. Üç aday ülkenin üyeleri de oy vermeyecek. IOC’de İspanya’nın 3, Türkiye ve Japonya’nın ise birer üyesi bulunuyor. Bu durumda 97 üyenin oy kullanması bekleniyor. İlk turda elenen ülkenin IOC üyesinin, ikinci turda oy kullanma hakkı bulunuyor.
Sunumlardan sonra elektronik ortamda TSİ 21.45’de gizli oylamaya  geçilecek. İlk turda en az oyu alan kent elenecek ve ikinci bir oylama yapılacak.  Finale kalan iki kent, salona aynı anda davet edilecek ve IOC Başkanı Jacques  Rogge, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapacak kenti, TSİ 23.00’te açıklayacak.

İstanbul 5. kez aday
2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) 5 kez başvuruda bulunan İstanbul, 3. kez “resmi aday” statüsüyle katılacağı oylamada, Türkiye’ye tarihinin ilk olimpiyatlarını getirmek için yarışacak

Türkiye'ye kötü haber!
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde (IOC) İtalya’yı temsil eden üç delegenin bu akşamki oylamada Tokyo'ya oy verecekleri bildirildi. Gerekçeleri ise İtalya'nın 2024 Olimpiyatları'nı kazanma ihtimalini artırmak.


<< Önceki Haber Olimpiyat sunumunda Başbakan Erdoğan'dan önemli mesaj! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER