Rıdvan Dilmen'den Amrabat ve Galatasaray yorumu

Yorumcu Rıdvan Dilmen'den ses getirecek açıklamalar...

Rıdvan Dilmen'den Amrabat ve Galatasaray yorumu

Rıdvan Dilmen 2-2'lik skor için şu yorumu yaptı;

Belki de gruptaki en kritik sınav... İlk hafta Galatasaray, kendi sahasında kaybetti. Juventus da Kopenhag deplasmanında puan kaybetti. Bu anlamda Torino'daki karşılaşmada alınacak her puan, gruptan çıkmak için büyük avantaj sağlayacaktı. Grup maçları başlamadan önce temennim puan barajının mümkün olduğu kadar düşük olmasıydı. Real Madrid'in direkt çıkacağını, Galatasaray'ın ise Juventus'la ikincilik mücadelesi vereceğini düşünüyordum. Real Madrid maçındaki ilk 30 dakika, bu gruptan çıkabileceğini gösteriyordu Galatasaray'ın. Dünkü maçta da ilk yarının tamamında fikrim değişmedi. Galatasaray ilk yarıda kontrollü oynuyor, Drogba'nın tecrübesi ve takibi ile golü de buluyor, sonra da kalesini iyi savunuyordu. 
 
AMRABAT VERDİ İKİ GÖZ!

İkinci yarıda Juventus temposunu arttırdı, Galatasaray'a hücum imkanı vermedi. İtalyanlar, şut ve kenarlara inip, bol ortayla golü aradı. Ceza sahası içinde Juventus'lu oyuncunun istediği bir gözdü, Amrabat ona verdi iki göz. Penaltı almak istiyordu (Forvet oyuncuları, acemice penaltı yapar), rakibine değmemesine rağmen, hamlesi hakemi de yanılttı. Penaltıdan sonra daha da yüklenmeye başladı Juventus.  
 
Sahada iki büyük oyuncu vardı

Galatasaray adına Drogba, Juventus adına ise Pirlo... Pirlo'nun kestiği topla ikinci golü buldu Torino ekibi. Hemen aynı dakika içinde yine Drogba'nın indirdiği topla, muhtemel son dakikaları iyi korumasını bilen Juventus'a karşı atılan gol, Galatasaray'ın avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmesini sağladı.

ALINAN BİR PUAN ÖNEMLİ

Mancini, özellikle takımın rakip oyuncularla birlikte çok sıkı oynamalarını tembihlemiş ki, Muslera aut atışı yaparken kenar oyuncuları dahil iç içe oynuyorlar. Bir tek problem vardı. Onu da oyun boyunca biraz Umut girince halletmeye çalıştı. Futbolda adam adama markaj kalmadı belki ama Juventus'ta her işi yapan üçlü savunmanın önünde oynayan Pirlo'ya adam markajı verilebilirdi bu maça mahsus olarak.

HAKEM 1-1'E KADAR İYİYDİ

Sonuç itibarıyla Galatasaray'ın böyle bir sonuca ihtiyacı vardı. Zorlu deplasmanda birinci derecedeki rakibinden bir puan alması ikincilik için sarı-kırmızılılara avantaj getirdi.

Hakem 1-1'e kadar iyiydi. Ancak penaltı kararı ve sonrasında tüm tercih haklarını Juventus'tan yana kullandı. 
<< Önceki Haber Rıdvan Dilmen'den Amrabat ve Galatasaray yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER