Shaktar Donetsk - Borussia Dortmund maçı özeti!

Shaktar Donetsk - Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi maçının özeti ve detayları burada!

Shaktar Donetsk - Borussia Dortmund maçı özeti!

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Shaktar Donetsk, 2 kez öne geçtiği mücadelede skoru koruyamadı ve evinde Borussia Dortmund ile 2-2 berabere kaldı.

Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koyarken, Dortmund rakip kalede daha fazla görünen takım oldu. Ev sahibi takım oyuncuları ise, rakip kalede yakaladığı 2 tehlikeli pozisyonda ofsayt pozisyonunda kaldı.

Ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Srna, 31. dakikada mükemmel bir frikik golü ile takımını 1-0 öne geçirdi. Yediği golün ardından beraberlik için rakip kalede baskısı artıran Borussia Dortmund, aradığı golü yıldız golcüsü Lewandowski ile buldu. Sağ kanattan Götze'nin yaptığı ortada altıpas içerisinde topla buluşan Polonyalı forvet, iki rakibini safdışı bırakarak kaleci ile karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla 41. dakikada skora denge getirdi. 1-1.

Mücadelenin ikinci devresine baskılı başlayan ekip, Shaktar Donetsk oldu. Ev sahibi ekipte 62. dakikada Taison'ın yerine oyuna dahil olan Douglas Costa, 68. dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü Dortmund ağlarına gönderdi. Defanstan gönderilen uzun topu, ceza çizgisi üzerine kontrol eden Costa, mükemmel bir vole skoru 2-1 yaptı.

Sol kanatta Schmelzer'in kullandığı köşe vuruşunda, arkadan gelen Hummels, 87. dakikada topu ağlara yolladı ve Dortmund mücadelede 2. kez eşitliği yakaladı. 2-2. Bu gol ile konuk ekip Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez kafa ile gol atma başarısı gösterdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

Bu mücadelenin rövanşı, 5 Mart'ta Signal Iduna Park'ta oynanacak.
<< Önceki Haber Shaktar Donetsk - Borussia Dortmund maçı özeti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER