Süper Lig'in zirvesi karıştı

Süper Lig'in bitimine dokuz hafta kala üç büyükler kıyasıya bir zirve yarışında.

Süper Lig'in zirvesi karıştı

Süper Lig'in 25. haftası geride kalırken, zirve yarışında üç takım kıyasıya bir mücadelenin içine girdi. Haftanın açılış macında Gençlerbirliği'ne evinde 1-0 mağlup olan Galatasaray 47 puan ile liderliğini sürdürürken, Trabzon'da iki puan bırakan Beşiktaş 43 puanla ikinci sırada, Fenerbahçe ise aynı puanla üçüncü.

Galatasaray bir adım önde 

Haftaya Beşiktaş'ın beş Fenerbahçe'nin ise sekiz puan önünde giren Galatasaray, avantajını sürdürme fırsatını elinden kaçırdı. Buna rağmen Galatasaray iki ezeli rakibinin de dört puan önünde. Ayrıca Galatasaray önümüzdeki üç haftada oynayacağı Süper Lig üç karşılaşmadan iki tanesini evinde oynayacak. Ancak sarı-kırmızılılar Şampiyonlar Ligi'nde turu geçerse fazladan iki maç daha oynayacak. Ayrıca sarı-kırmızılılar Süper Lig'in 33. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk olacak ve son haftada da Trabzonspor'u konuk edecek.

Beşiktaş'ın derbisi kalmadı

Zirve yarışındaki takımlardan sadece Beşiktaş tek kulvarda mücadele ediyor. Siyah-beyazlılar sezon sonuna kadar sadece dokuz maça çıkacak. Zorlu yarışta Beşiktaş'ın öne çıkan avantajı ise bütün derbilerini oynamış olması. Ancak siyah-beyazlılar kalan dokuz maçın dördünü evinde beşini ise dış sahada oynayacak ve Bursa ile Eskişehir gibi önemli takımlara konuk olacak. 

Fenerbahçe üç kulvarda

Bugün sarı-lacivertli takımın sezon sonuna kadar olan fisktürüne baktığımızda, kendilerinin en az 12 resmi maçı daha var. Süper Lig ile birlikte Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde de yoluna devam etmek isteyen Fenerbahçe, turları geçmeye devam ederse bu rakam daha da artacak ve sarı-lacivertli takımın fikstürü yoğunlaşacak. Ancak özellikle ligin ikinci yarısıyla birlikte Fenerbahçe'nin bu yoğun fikstürden pek de etkilenmediğini ve yola çok az kayıpla devam ettiğini söylersek yanılmış olmayız.

Üç takımın da kalan maçları

Galatasaray: Kayserispor, İBB, Mersin İdman Yurdu, Karabük, Elazığspor, Gaziantepspor, Sivaspspor, Fenerbahçe, Trabzonspor.

Beşiktaş: Kasımpaşa, Mersin İdman Yurdu, Bursaspor, Antalyaspor, Akhisar, Orduspor, Eskişehir, Gençlerbirliği, Kayserispor.

Fenerbahçe: Antalyaspor, Akhisar, Orduspor, Eksişehirspor, Gençlerbirliği, Kayserispor, İBB, Galatasaray, Karabükspor.
<< Önceki Haber Süper Lig'in zirvesi karıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER