Trabzonspor - Lazio maçının dikkat çekecek analizi

Trabzonspor İtalyan ekibini yıkma fırsatını kaçırdı.

Trabzonspor - Lazio maçının dikkat çekecek analizi

Trabzonspor Avrupa Kupalarında Lazio İle Oynadığı 3 Maçı da Kazanamadı. 

Trabzonspor Avrupa kupalarında Lazio takımıyla 3 kez karşılaştı. Trabzonspor bu 3 maçı da kazanamadı. 1994-95 sezonunda UEFA Kupası 3.tur mücadelesinde Lazio hem sahasında hem Trabzon’da 2-1’lik skorlarla galip gelmişti. Bu sezonda Trabzon’da oynanan maç 3-3 berabere sona erdi.  

Lazio Avrupa Kupalarında Türk Takımlarına Karşı 11 Maça Çıktı. 

İtalyan ekibi Lazio Avrupa kupalarında daha önce Türk takımları ile 11 kez karşılaştı. Oynanan 11 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi alan Lazio takımı Türkiye’de ise 6 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik 2 yenilgi aldı. Lazio geçen sezon Fenerbahçe ile bu kupada çeyrek finalde karşılaşmış İstanbul’da 2-0 kaybetmiş sahasında 1-1 berabere kalıp elenmişti. 

Trabzonspor Avrupa Kupalarında İtalyan Temsilcileri İle 11 Maç Yaptı.

Trabzonspor Avrupa kupalarında İtalyan temsilcileri ile 11 kez karşılaşırken 3 galibiyet 4 beraberlik 4 yenilgi aldı.   Trabzonspor İtalyan takımlarıyla en son Şampiyonlar Ligi gruplarında Inter ile karşılaşmış deplasmanda rakibini 1-0 yenmiş sahasında ise 1-1 berabere kalmıştı. 

Lazio Son 2 Sezonda Avrupa Kupalarında Tek Yenilgisini Fenerbahçe Karşısında Aldı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’ne play-off turundan iştirak eden Lazio çeyrek finale kadar yenilgisiz gelmişti. Lazio çeyrek finale kadar 12 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik almıştı. Çeyrek finalde Fenerbahçe ile eşleşen Lazio temsilcimize İstanbul’da 2-0 kaybetmiş ve yenilmezlik ünvanını yitirmişti. Rövanş maçında sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Lazio bu sezonda UEFA Avrupa Ligi grup ilk maçında Legia Varşova takımını sahasında 1-0 yendi, 2.maçında Trabzonpor ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Lazio son 2 sezonda (V.Petkoviç dönemi) Avrupa kupalarında 16 maçta 9 galibiyet 6 beraberlik 1 yenilgi aldı. Tek yenilgi Fenerbahçe karşısında yaşandı.

Paulo Henrique Bu Sezon Avrupa Kupalarında Oynadığı 8 Maçta 8 Gol Attı. 

Trabzonspor’un Brezilyalı oyuncusu Paulo Henrique bu sezon Avrupa Kupalarında oynadığı 8 maçta 8 gol attı. Paulo Henrique ön eleme turu maçlarında 7 gol, grup aşamasında 1 gol atarken oynadığı son 3 resmi maçta da ( Kayserispor, Torku Konyaspor, Lazio) gol atmayı başardı. Paulo Henrique bu sezon resmi maçlarda 10 gol kaydetti. 

Yusuf Erdoğan Trabzonspor Forması Altında 2 Golünü de Avrupa Kupalarında Attı.

Trabzonspor’un 1992 doğumlu oyuncusu Yusuf Erdoğan bu sezon 5 kez Süper Lig, 5 kez UEFA Avrupa Ligi maçında oynadı. Yusuf lig maçlarında gol atamazken Avrupa kupalarında 2 gol attı. 

<< Önceki Haber Trabzonspor - Lazio maçının dikkat çekecek analizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER