Trabzonspor'dan Rumlar'a futbol dersi

Trabzonspor, Apollon'u yenerek Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı.

Trabzonspor'dan Rumlar'a futbol dersi

2004-05 sezonunda beri UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması da oynanırken bu turnuvada Trabzonspor ilk kez gruplarda mücadele ediyor. Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi gruplarında ilk maçını Apollon takımıyla oynadı ve 2-1 galip geldi. Galibiyet gollerini 19. dakikada Malouda ve 86. dakikada Yusuf Erdoğan kaydetti. Bordo-mavili ekip böylece bu sezon Avrupa'da oynadığı 7. maçında 6 galibiyetini aldı. Konuk ekibin tek golünü ise 18. dakikada Sangoy attı.  Trabzonspor 2011-12 sezonunda yer aldığı Şampiyonlar Ligi’nde de ilk grup maçını Inter ile deplasmanda oynamış ve 1-0 galip gelmişti. 

AVRUPA'DA EN BAŞARILI SEZON

Trabzonspor yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 7 maçı da kaybetmedi. Trabzonspor böylece tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında bir sezonda üst üste 7 maç yenilmezlik serisi yakaladı. Trabzonspor 7 maçta 6 galibiyet alarak yine bir sezonda ilk kez Avrupa kupalarında 6 galibiyet aldı. 

4 MAÇTA 4 GALİBİYET

Trabzonspor bu sezon Avrupa kupalarında deplasmanda oynadığı 4 maçta 4 galibiyet aldı. Derry City karşısında 3-0, Dinamo Minsk karşısında 1-0, Kukesi karşısında 2-0 kazanan Trabzonspor grup maçında Apollon Limassol’u 2-1 yendi. Trabzonspor böylece tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında üst üste 4 deplasman maçında galibiyet almış oldu. 


Stat: Tsirion Stady
Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Jose Manuel (İspanya)

Apollon Limassol: Vale, Vasiliou, Merkis, Karipidis, Dananae, Sangoy, Papoulis, Hamdani, Gullon, Abraham, Konstantinou

Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Bamba, Aykut Demir, Olcan, Colman, Zokora, Malouda, Adrian, Henrique

Goller: Dk. 17 Sangoy (Pen) (Apollon Limassol), Dk. 19 Malouda (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 5 Aykut Demir, Dk. 17 Bamba (Trabzonspor)
<< Önceki Haber Trabzonspor'dan Rumlar'a futbol dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER