Üzerinden haftalar geçti, sonunda aklındakini söyledi

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Başkanı Hickey, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul ya da Madrid'e gelmesini istediklerini, Tokyo'ya gidince hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Üzerinden haftalar geçti, sonunda aklındakini söyledi

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği Başkanı Patrick Hickey, Bosna Hersek Olimpyat Komitesi'nin kuruluşunun 20'nci yıl dönümü kutlamalarına katılmak için geldiği başkent Saraybosna'da, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahipliği için yapılan oylamada İstanbul'un elenmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Oylamada, Avrupa'dan İstanbul ve Madrid gibi çok iyi iki aday bulunduğunu ifade eden Hickey, "Komite Başkanı olarak tarafsız kalmak mecburiyetindeydim ve hiçbirini favori olarak göstermedim. Fakat Avrupa kentlerinden birinin kazanmasını istiyorduk" diye konuştu. 

Hem İstanbul'un hem de Madrid'in çok iyi tanıtım kampanyaları olduğuna dikkati çeken Rickey, " İstanbul bana göre çok güzel ve bu konuda tecrübeli bir şehir. İstanbul, benim de katıldığım, birçok spor etkinliğine ev sahipliği yapmış bir kenttir. Türkler spor konusunda çok bilgilidir. Madridliler de öyle. Altyapının çoğunluğu zaten hazır durumda, fakat olan oldu, ev sahipliğiniTokyo kazandı. Ancak Tokyo'nun 2020 Olimpiyatları'nın ev sahipliğine seçilmesi beni hayal kırıklığına uğrattı." dedi.

AA
<< Önceki Haber Üzerinden haftalar geçti, sonunda aklındakini söyledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER