Yıldırım Demirören'in zor günleri

Yıldırım Demirören'in son kalesi Fenerbahçe kaldı...

Yıldırım Demirören'in zor günleri

TFF YALNIZ KALIYOR!

Türkiye Futbol Federasyonu için sıcak saatler başladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in önceki gün yaptığı basın toplantısında yeni sezonda yabancı statüsünün 6+0+4 şeklinde devam edeceğini açıklaması, Kulüpler Birliği’nin büyük tepkisini çekmişti. Yabancı konusunda 6+2+2 sisteminin devam edilmesi yönünde iki kez öneride bulunan Kulüpler Birliği’nin TFF tarafından dikkate alınmaması üzerine G.Saray resmi siteden Demirören yönetiminin gitmesi için düğmeye bastığını duyurmuş; G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav da “Ya gidecekler ya gidecekler” açıklamasını yapmıştı. Ancak 6+0+4 kararına destek veren tek Süper Lig kulübü olan F.Bahçe’nin de Demirören yönetimine sıcak bakmadığı ifade edildi.

GÖZLER UEFA KARARINDA

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in UEFA’nın açtığı disiplin soruşturması konusundaki “UEFA’daki şike sürecine federasyon olarak biz müdahil olamayız” sözleri, Sarı-Lacivertli kulübün büyük tepkisini çekti. Daha önce de TFF’ye UEFA süreciyle ilgili eleştirilerde bulunan F.Bahçe Yönetimi, gözünü UEFA Tahkim Kurulu’na çevirmiş durumda. 15 Temmuz’da Tahkim’in 2+1 yıllık Avrupa cezasını onaylaması durumunda F.Bahçe de TFF’nin düşmesi için gerekeni yapma kararı alacak. Bilindiği gibi Sarı-Lacivertli camia; TFF’yi süreci iyi yönetememekle suçlamış, ulusal bir davaya sahip çıkmamakla eleştirmiş ve resmi sitesinden yaptığı bir açıklamayla Demirören yönetimini “UEFA’dan randevu bile alamamakla” suçlamıştı.

KRİTİK TOPLANTI 17 TEMMUZ’DA

G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav’ın “17 Temmuz’daki Kulüpler Birliği toplantısında gerekeni yapacağız” sözlerinin ardından gözler kritik toplantıya çevrilmiş durumda. Süper Lig kulüplerinin, bu zirvede kongre için imza toplaması bekleniyor.

18 KULÜBÜN TOPLAM 126 OYU BULUNUYOR 

Yıldırım Demirören ve yönetimine karşı çıkan 17 Süper Lig kulübü, olağanüstü genel kurul kararı için düğmeye basmıştı. Süper Lig’deki her kulübün genel kurulda 7’şer oyu bulunuyor. F.Bahçe dışındaki 17 kulüp şu anda bile 119 oya sahip. F.Bahçe’nin de TFF’ye karşı tavır alması halinde 18 kulüp toplam 126 oyu genel kurul kararı alınması için gereken 120 imzayı geçiyor.

PTT 1. LİG’İN 2 2. LİG’İN 1 OYU VAR

TFF Genel Kurulu’nda PTT 1. Lig kulüpleri de kritik önem taşıyor. Bu ligde yer alan her kulüpte başkan dahil 2’şer, 2. ve 3. ligdeki her kulübün de 1’er oy hakkı olmak üzere toplam 126 oyu bulunuyor. Hakemler, antrenörler, amatörler ve eski futbolculardan oluşan taban birliklerinin de 48 oy hakkı var. Süper Lig, 2. ve 3. Ligler ve taban birlikleriyle birlikte delege sayısı 300’e ulaşıyor.

HALUK ULUSOY DA ÇALIŞMAYA BAŞLADI 

Yıldırım Demirören ile ters düşen eski başkanlardan Haluk Ulusoy’un da bilindiği gibi ciddi bir oy potansiyeli bulunuyor. Ulusoy’un özellikle Anadolu’da ve taban birliklerinde çok etkili olduğu biliniyor. Demirören hakkında çok sert açıklamalarda bulunan Haluk Ulusoy’un, önümüzdeki süreç için şimdiden çalışmalara başladığı ifade ediliyor.
<< Önceki Haber Yıldırım Demirören'in zor günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER