Yıldız futbolcudan Galatasaray'a sıcak mesaj!

Teknik Direktör Fatih Terim’in geçen sezon başı ve devre arası çok istediği 29 yaşındaki oyuncu, sarı-kırmızılı yöneticilere Katar’dan ayrılmak istediğini ve gelmeye hazır olduğunu bildirdi.

Yıldız futbolcudan Galatasaray'a sıcak mesaj!

  • Yönetimin Quaresma’yı almaya sıcak baktığı öğrenildi.
  • Galatasaray'ın eski futbolcuları Kâzım Kâzım’a yeni bir fırsat daha vereceği belirtildi.
  • Sarı-kırmızılıların transferdeki ilk hedefi olan Alper Potuk için ise Eskişehir’in talepleri yöneticileri bezdirdi.

Yönetimin, kulübü ile sözleşmesini feshetmesi halinde Quaresma’yı almaya sıcak baktığı öğrenildi. Şampiyon Galatasaray transferde hareketli saatler yaşıyor. Geçen sezon başı ve devre arasında gündeme gelen Beşiktaş’ın eski yıldızı Ricardo Quaresma’nın, sarı-kırmızılı takıma gelmek için yeniden mesaj yolladığı ortaya çıktı.

Devre arasında Beşiktaş’la sözleşmesini fesh ederek Katar’ın Al-Ahli takımına transfer olan 29 yaşındaki futbolcunun, burada mutsuz olduğunu öne sürerek, ayrılma kararı aldığı bildirildi. Galatasaray ile bir kez daha temasa geçen Portekizli yıldız için sarı-kırmızılı yönetim Fatih Terim’in raporuna göre hareket edecek.  Terim’in, yıldız futbolcuya sıcak baktığı biliniyor. Sarı-kırmızılıların Terim’in olumlu rapor vermesi halinde yetenekli futbolcuyu kadrosuna katmak için çalışmalara başlayacağı kaydedildi.

Bu transferde öncelikle Quaresma’nın kulübüyle olan sözleşmesini fesh ederek serbest kalmasının bekleneceği bildirildi. Sorunlu bir isim gözükmesine karşın Quaresma’nın Terim’in himayesinde başarılı olacağını planlayan sarı-kırmızılı yönetimin,  yıldız futbolcunun net maaşını 2 milyon euro civarında tutup, maç başını yüksek belirleyerek oyuncunun performansını da kontrol altına almaya çalışacağı bildirildi.

Kazım’a yeni şans

Galatasaray’ın transferde yeni sezon planları da netleşmeye başladı. Bu bağlamda sarı-kırmızılıların eski futbolcuları Kâzım Kâzım’a yeni bir şans daha vereceği belirtildi. Geçen sezon ortasında Olympiakos’a apar topar giden ve daha sonra İngiltere Championship ekibi Blackburn Rovers’a kiralanan Kazım’ın, gerek sergilediği performans gerek de “Hocam gerekli dersleri aldım. Galatasaray formasının değerini ve kıymetini anladım” şeklindeki mesajı üzerine Terim’in oyuncusunu yaz kampına götürme kararı aldığı belirtildi. Terim de Kazım’a son bir şans vereceğini açıkladı.

Eskişehir bezdirdi

Sarı-kırmızılıların transferdeki ilk hedefi olan Alper Potuk için ise Eskişehir’in talepleri yöneticileri bezdirdi. Yiğit Gökoğlan ve Culio ile birlikte Es-Es’e 5.5 milyon euro öneren Cim-Bom 6 milyona kadar çıktı. Eskişehirspor’un ise iki alternatif teklif ile karşılık verdiği bildirildi. Buna göre Elmander+Aydın ve 6 milyon euro ya da 8 milyon euro Aydın+Emre ya da Yiğit paketini sunan kırmızı-siyahlılar, bunun kabulu halinde transferin gerçekleşebileceğini ilettiler. Galatasaray cephesi ise işi ağırdan alma kararı aldı.

QUARESMA KİMDİR?
Doğum tarihi: 26 Eylül 1983
Doğum yeri: Lizbon
Boyu: 175 cm
Pozisyonu: Forvet

KARNESİ
SEZON    TAKIM    MAÇ    GOL
2001-03    S.Lizbon    59    8
2003-04    Barcelona    22    1
2004-08    Porto    114    24
2008-10    Inter    24    -
2009-    Chelsea (k.)    4    -
2010-12    Beşiktaş    46    8
2013-    Al Ahli    8    1

MİLLİ TAKIM
2000-    Portekiz U17    5    2
2000-01    Portekiz U19    4    -
2002-06    Portekiz U21    21    6
2003-    Portekiz    35    3

Aysal doğruladı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Querasma ile ilgilendiklerini doğruladı. Aysel “Olay doğru. Oturup konuşmamız lazım. Referanslarına bakacağız. Beşiktaş ne düşünüyor, onların tecrübelerini değerlendireceğiz” dedi. Aysal, Alper konusunda çözülmeleyecek bir sorunun olmadığını söyleyerek “Biz başkanlar olarak oturup karşılıklı konuşup bunun göbeğini keseriz. Robben ise pahalı ve gerek yok” diye konuştu.
<< Önceki Haber Yıldız futbolcudan Galatasaray'a sıcak mesaj! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER