Sporting Lizbon: 3 - Beşiktaş: 1

Sporting Lizbon: 3 - Beşiktaş: 1

Stat: Jose Alvalade
Hakemler: Manuel Grafe, Guido Kleve, Mark Borsch (Almanya Futbol Federasyonu)
Sporting Lizbon: Rui Patricio, Jefferson, Paulo Oliveira, Joao Pereira, Naldo, William Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva (Dk. 64 Teofilo Gutierrez), Islam Slimani (Dk. 88 Matheus Pereira), Fredy Montero (Dk. 46 Gelson Martins), Bryan Ruiz
Beşiktaş: Tolga Zengin, Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı (Dk. 85 Kerim Frei), Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa (Dk. 79 Cenk Tosun), Olcay Şahan (Dk. 72 Necip Uysal), Mario Gomez
Goller: Dk. 58 Mario Gomez (Beşiktaş), Dk. 67 Islam Slimani, Dk. 72 Bryan Ruiz, Dk. 77 Teofilo Gutierrez (Sporting Lizbon)
Sarı kartlar: Dk. 17 William Carvalho, Dk. 49 Adrien Silva, Dk. 78 Teofilo Gutierrez, Dk. 90+2 Paulo Oliveira (Sporting Lizbon), Dk. 28 Ricardo Quaresma, Dk. 90+1 Kerim Frei (Beşiktaş)

UEFA Avrupa Ligi H Grubu altıncı ve son hafta maçında Sporting Lizbon, konuk ettiği ve 1-0 yenik duruma düştüğü Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti.

Jose Alvalade Stadı'nda oynanan ve Almanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Manuel Grafe'nin düdük çaldığı maçta, Beşiktaş ilk yarısı golsüz biten maçta 58. dakikada Mario Gomez'le öne geçti. Ancak 67. dakikada Islam Slimani, 72. dakikada Bryan Ruiz ve 77. dakikada da Teofilo Gutierrez'in gollerine engel olamayınca Sporting Lizbon'a 3 - 1 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

Grubun diğer maçında ise Lokomotiv Moskova, konuk olduğu Skenderbeu'yu 18. dakikada Tarasov, 89. dakikada Niasse ve 90+1. dakikada da Samedov'un golleriyle 3 - 0 mağlup etti.

Bu sonuçlarla Lokomotiv Moskova 11 puan ve Sporting Lizbon ise 10 puanla gruptan çıkarken, temsilcimiz Beşiktaş, 9 puanla lider gittiği Portekiz'den Avrupa'ya veda ederek döndü.

58. dakikada temsilcimiz Beşiktaş, Mario Gomez'in şık golüyle öne geçti. Bu dakikada İsmail Köybaşı, rakibinden kazandığı topu bekletmeden sol kanattaki Ricardo Quaresma'ya verdi. Ricardo Quaresma, sol kanattan ceza alanı içine girdikten sonra sağ ayağının dışıyla altıpas içine gönderdi. O bölgeye çok iyi hareketlnen Mario Gomez tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 0 - 1.

60 dakikada Olcay Şahan'ın ters kanattan gönderdiği uzun pasla Ricardo Quaresma sol çaprazda topla buluştu. Ricardo Quaresma, topu sağına çektikten sonra ceza yayının hemen yanından vuruşunu yaptı, ancak top az farkla kale direğinin üzerinden auta gitti.

63. dakikada Atiba Hutchinson'ın kaptırdığı top sonrasında hızlı gelişen Sporting Lizbon atağında topla birlikte ilerleyen Islam Slimani ceza yayı içine girmeden vuruşunu yaptı, ancak savunmaya çarpan top sekti ve az farkla üstten kornere çıktı.

67. dakikada Sporting Lizbon beraberliği yakaladı. Bu dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına gönderilen topa hareketlenen Islam Slimani, kaleci Tolga Zengin'in ayak dibine yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi: 1 - 1.

72. dakikada ev sahibi Sporting Lizbon, 2 - 1 öne geçti. Bu dakikada Joao Mario'nun kafayla indirdiği topa Bryan Ruiz ceza alanı sol çaprazından çok sert vurdu ve kaleci Tolga Zengin'in sağından topu ağlara gönderdi: 2 - 1.

77. dakikada Sporting Lizbon, Teofilo Gutierrez'in golüyle skoru 3 - 1 yaptı. Bu dakikada Islam Slimani, hava topu mücadelesinde kafayla pasını Gelson Martins'e indirdi. Gelson Martins, bekletmeden pasını Teofilo Gutierrez'e çıkardı, bu oyuncu da, ceza alanı içinde Dusko Tosic'ten sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 3 - 1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Sporting Lizbon, 1 - 0 geriye düştüğü maçı 3 - 1 kazanarak gruptan çıkan taraf oldu. Beşiktaş ise lider geldiği Portekiz'den Avrupa'ya veda ederek döndü.
CİHAN
<< Önceki Haber Sporting Lizbon: 3 - Beşiktaş: 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER