'Standartlar, insan mutluluğunu temel alan arayışların bir sonucudur'


Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yaşamın her alanında kullanılan standartların, insan mutluluğunu temel alan, toplumsal refahın yükseltilmesini hedefleyen çabaların ve arayışların bir sonucu olduğunu söyledi.

14 Ekim 2015 Dünya Standartlar Günü dolayısı ile açıklama yapan Sebahittin Korkmaz, "Bugün dünyanın; ticarette, ulaşımda, hizmette yani bütün yaşam alanlarında konuştuğu ortak dil olan, insanları ve ülkeleri birbirine bağlayan standartlar, üretim sürecinin ayrılmaz parçası; uluslararası alanda etkin konuma ulaşmanın, verimliliği artırmanın, ürün kalitesini yükseltmenin temel öğesi durumuna gelmiştir." ifadelerini kullandı.

TSE Başkanı Korkmaz, kaynakların akılcı ve verimli kullanılması, savurganlığın önlenmesi, kaliteli üretimin özendirilmesi, arz ve talep dengesinin kurulması, teknolojik yeniliklerin üretime kazandırılması, ürünlerin tüketici beklentilerini karşılaması amaçlarına hizmet eden standartların, dünya pazarlarında rekabet gücünü artırmak isteyen tüm ülkeler için en önemli gereklilik olduğunu vurguladı.

Türk Standardları Enstitüsü'nün, Türkiye'de standartlarını hazırlamak ve hazırlatmakla yükümlü olduğu gibi, uluslararası standartların hazırlanması çalışmalarına da katkıda bulunduğuna işaret eden Korkmaz, şöyle devam etti:
"Enstitünün kuruluşundan itibaren yürüttüğü, Türk Standartlarının uluslararası standartlarla uyumunu temin eden politikaları, sanayi ve hizmet sektörlerinin ihracat çabalarına destekleyen önemli unsurlardan biri olmuştur. Bu görevi yerine getiren ya da benzer bir işleve sahip olan başka bir milli kuruluş yoktur. Enstitümüz, bir yandan standartlara uygun üretimlerin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmaları, bir yandan da dünya standartlarını belirleyen ülkeler arasında yer almanın mücadelesini vermektedir."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Standartlar, insan mutluluğunu temel alan arayışların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER