'Suat Hoca'ya terör yaftası asanlar çıldırmış olmalı'

Ankara Başsavcılığı tarafından yapılan, 73 kişiyi kapsayan nefret operasyonuna ve hakkında gözaltı kararı verilen isimlerle ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

'Suat Hoca'ya terör yaftası asanlar çıldırmış olmalı'

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz: Toplumun bu kadar farklı kesiminden ismin olması bir gözdağı niteliğinde. Cadı avının geldiği noktadır. Akıl, sağduyu, vicdan tutulması hat safhaya ulaştı. İşin bu noktaya varması bu zamana kadar bu işe seyirci kalan vicdanları uyandırmalı. Gayretullah'a dokunmak gibi bir tabir var bizim inancımızda. Allah muhafaza bu kadar zulüm mazlumun ahını arşa çıkartır. Gayretullah'ı harekete geçirecek raddeye varırsa zulüm, hepimizin korkması lazım. Özellikle bu zulümlere sessiz ve seyirci kalanlara hayret ediyorum. Onları Allah uyandırsın demekten öteye geçemiyorum. 

KARINCAYI BİLE İNCİTMEZ 
İlahiyatçı yazar İhsan Atasoy: Suat Hoca gibi en son akla gelecek birisini, fazilet abidesini, karıncayı incitmekten sakınan ruhu gözaltına almaya kalkıyorlarsa bunlar çıldırmış demektir. Böyle bir durumu vicdanların kabul etmesi mümkün değil. Ben Suat hoca adına değil de bu insanı terörün içine sokanlar adına üzülüyorum. Yoksa yapılanlar kişiye değer kaybettirmez. Şaşkın akıldan çıkmış halde olduklarını gösteriyor. Art niyet ötesinde sistemli bir yıldırma ve korkutma hareketi. Suat hocayı bilmeyen mi var. Eğer Suat Hocayı terör kapsamında alıyorlarsa bu şeytan ile Cebrail barışması gibi mümkün değil. Allah onların başlarına akıl, kalplerine izan versin. 

ZALİMLERİN SONU KARANLIK 
Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde dersler veren Yahya Alkın Hocaefendi: Haksızlık ve zulüm hangi taraftan gelirse gelsin İslamiyet ve Kur’an zulme karşıdır. Bu zulmü destekleme imkanımız yok. Efendimiz, beyanlarıyla zulmü evrensel değerlerle ifade eder. Küfür devam eder zulüm devam etmez. Efendimiz buyuruyor ki zulüm kıyamet günü karanlıklardır. Zulüm edenler, kul hakkı yiyenler çok müşkül duruma düşerler diyor. Bu zulüm nereden gelirse gelsin karşısındayız. 

GÖZALTILAR RENCİDE EDİCİ 
İnsan Hakları İzleme Ve Değerlendirme Merkezi (İHİDEM) Genel Başkanı Mustafa Dokumacı: Yasalarda terör örgütü ve terör örgütü üyeliğinin tanımı açıktır. Operasyonda gözaltına alınan insanların ise kim olduğu kamuoyu tarafından gayet iyi biliniyor. Kamuoyuna mal olmuş isimler bunlar. Biri eski AKP milletvekili diğeri kamuoyunun yakından tanıdığı bir ilahiyat profesörü, din adamı. Bu kişilerin gözaltına alınması, belli sıkıntılara maruz bırakılması kamuoyunu rencide eder. Bu yapılanlar gayet net bir şekilde insan hakları ihlalidir. İHİDEM olarak bunları rapor haline getirip tarihe not düşeceğiz. Hazırlıklarımıza başladık. Ülkemizde 13 yıldır iktidar olan AKP, kendi bekası için yargıyı bir maşa olarak kullanmaktadır. 

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber 'Suat Hoca'ya terör yaftası asanlar çıldırmış olmalı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER