Süper Lig'de 4 haftadır kaybeden Trabzonspor'da işler karıştı


İddialı bir kadro ile girdiği ve ilk 4 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik ile sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor'da 4 hafta üst üste kaybetmenin sıkıntısı yaşanıyor.

İlk haftalardaki galibiyetlerle umutlanan bordo mavililer, son 4 maçında ise puana hasret kaldı. Son galibiyetini ligin 4. haftasında Kayseri deplasmanında elde eden Karadeniz ekibi, o maçtan sonra çıktığı 4 karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Futbolcular arasındaki gerilim ve maddi krize, kötü saha sonuçlarının da eklenmesi bordo mavili camiada başta Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmak üzere teknik heyet ile futbolculara yönelik tepkileri artırdı.

Sezona sahasındaki 1-0'lık Bursaspor galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, ardından deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1'le geçti. İlk puan kaybını 3. haftada sahasında Akhisar Belediyespor karşısında yaşayan (2-2) bordo mavililer, 4. haftada ise Kayserispor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle döndü. O haftadan sonra ise Karadeniz fırtınası adeta bir çöküşün içerisine girdi. 5. haftada çok iyi oynadığı maçta sahasında Galatasaray'a 1-0 kaybeden bordo mavililer, ardından gittiği Osmanlıspor deplasmanında bu sezonki en farklı yenilgisini tattı: 3-1. Evinde Torku Konyaspora 2-1 kaybederek bir şok daha yaşayan Trabzonspor, milli aranın ardından çıkış maçı olarak gördüğü dün akşamki Mersin İdmanyurdu deplasmanından da 3-2'lik mağlubiyetle döndü. Bordo mavililer, üst üste 4 haftada kaybederek, 10 sene sonra 4 maçlık mağlubiyetlik serisini yeniden yaşamış oldu.

Üst üste yaşanan puan kayıpları Trabzonspor'a zirve yarışında büyük darbe vurdu. Seri mağlubiyetler takım içerisinde yaşanan huzursuzlukları da yeniden gündeme taşıdı. Sezon öncesi Sportif Direktör Süleyman Hurma ve kaleci Onur Recep Kıvrak arasında yaşanan kriz, Osmanlıspor maçının ardından Erkan Zengin ve Mehmet Ekici'nin kavgası, futbolcuların alacaklarının ödenmesinde yaşanan sorunların takım içi huzuru bozduğu belirtiliyor.

İstifanın eşiğine gelen teknik direktör Shota Arveladze'nin Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamalar da bu iddiaları doğrular nitelikteydi. 'Bir hoca, bir kulüpte otorite oluşturmalı. Kaç hoca değişti bu kulüpte, kimsenin otoritesi yok mu?' diye soran Gürcü teknik adam, "Sürekli morali bozuk oyuncular var. 'Ben gelmiyorum, moralim bozuk. Ben oynamıyorum, moralim bozuk' diyor. Ne değişti? En kötüsü de bu ya, hiçbir şey değişmedi. Birleşemiyoruz, birleşmeyi istemiyoruz sanki. Yoksa 5-6 ay içinde de geçen sene de değişen bir şey yok." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Erkan kendi istedi, geldi. Mehmet Ekici gelmek istedi de 'gelme mi' dedik. Birisi gelmek istiyorsa geliyor, diğeri tedavide olabilir, sakat da olabilir. Trabzonspor için ne gerekiyorsa o. Herkes gelmek istiyorsa herkes gelsin. Siz aslında şunu soruyorsunuz; 'Siz 1 aydır Mehmet Ekici sorunu mu yaşıyorsunuz?' Yalan, yaşamıyoruz. Mehmet Ekici ile 8 defa konuştum, 'Ne istiyorsun, seni kim ezecek bu takımda?' Onur'u soruyorsun. Onur moralim bozuk, oynamıyorum diyor. İkinci defa maçtan önce antrenmanda sakatlanıyor, bu takımın kaptanı, bu takımı taşıyan, Trabzon'u taşıyan oyuncu maçtan bir gün önce 'moralim bozuk, ben oynamıyorum' diyor. Bir oldu, olabilir. İki hafta hazırlık maçı oynuyoruz, hiçbir şey yok. Bir gün önce Esteban dönüyor, 'ben sakatım' diyor. Onur'u mu suçlayacağım, Mehmet'i mi suçlayacağım, gelmedi diye? Erkan'ı mı suçlayacağım gelmedi diye? İsime bağlı değil, işte biz bunu değiştirmeye çalışıyoruz."
Ligde-4-haftadir-kaybeden-Trabzonsporda-isler-karisti-1909733.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Süper Lig'de 4 haftadır kaybeden Trabzonspor'da işler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER