Sur'a yürüyüşe 10 farklı noktadan müdahale


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 aydır devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etme amacıyla yapılan yürüyüşe, polis 10 farklı nokta müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonları protesto etmek için şehrin faklı yerlerinden Sur'a yürümek isteyen gruplar için şehrin birçok noktasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yürüyüş için belirlenen saat 16.00'ya bir saat kala Sur'a yürümek için merkez Yenişehir, Bağlar, Kayapınar'da farklı noktalarda küçük toplanmalar oldu.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülük ettiği yürüyüş için merkez ilçelerin çok farklı bölgesinde bir araya gelen bazı gruplar, çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürümek istedi. Polis, zırhlı araçlarla yoğun şekilde bu gruplara müdahale ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan bazı vatandaşlar, polise tepki göstererek hiçbir şiddete başvurmadıklarını ve karışmadıklarını belirtti. Polis, Urfakapı, Mardinkapı, Yenikapı, Dağkapı ve Tekkapı'da yoğun güvenlik önlemleri alarak Sur'a kimseyi yaklaştırmadı.

Gruptan yüzü maskeli kişiler polise havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Polis ise TOMA ve zırhlı araçlardan yoğun biber gazı kullandı. Gazdan, Yenişehir ilçesindeki semt pazarındaki vatandaşlar etkilendi. Vatandaşın tüm ısrarına rağmen, yüzü kapalı bazı kişilerin pazardan taş atması nedeniyle polis bu bölgeye müdahale etti. Bu sırada evlerinin balkonlarına çıkan çok sayıda vatandaş, sesli eylem yaparak tepkilerini dile getirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Sur'a yürüyüşe 10 farklı noktadan müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER