Sur'da polise bombalı saldırı: 1 şehit, 2 yaralı


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polislere bombalı saldırı düzenlendi. Bir hendeğe konulan bombanın patlatılması sonucu 1 polis şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Son şehit ile Sur'da 6 ayda 9 polis ile 2 uzman çavuş şehit düşmüş oldu.

Alınan bilgiye göre, geçen yıl 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Sur ilçesinde yine bombalı saldırı oldu. İlçenin Dabanoğlu, Hasırlı, Savaş, Fatihpaşa, Cevatpaşa ve Cemal Yılmaz mahallesinde PKK'ya yönelik operasyonlar, asker desteğiyle devam ediyor. Operasyon kapsamında sokaklardaki hendekleri kaldırmak isteyen güvenlik güçlerine saldırılar da sürüyor. Dün gece örgüt mensuplarının bir hendeğe önceden tuzakladığı bir bomba, polisin hendeğe yaklaşması sırasında patlatıldı. Patlamada yaralanan 2'si polis 1'i asker 3 güvenlik mensubu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerden 1'i şehit oldu.

SUR'DA 6 AYDA 11 ŞEHİT VERİLDİ

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği 1 Temmuz'dan bugüne kadar 9 polis memuru ile 2 uzman çavuş şehit oldu. Çatışmalarda 32 güvenlik görevlisi de yaralandı. Çatışmalarla ilgili detaylar şöyle:
1 Eylül: 2 şehit, 3 yaralı
10 Ekim: 1 şehit, 2 yaralı
28 Kasım: 2 şehit, 1 yaralı
4 Aralık: 4 yaralı
5 Aralık: 1 şehit, 1 yaralı
9 Aralık: 1 şehit, 1 yaralı
19 Aralık: 1 şehit, 4 yaralı
21 Aralık: 1 şehit
23 Aralık: 1 şehit, 5 yaralı
28 Aralık: 9 yaralı
1 Ocak: 1 şehit 2 yaralı
CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da polise bombalı saldırı: 1 şehit, 2 yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER