Sur ve İdil'de 25 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, dün Diyarbakır Sur'da 6 PKK'lı, Şırnak'ın İdil'de 19 PKK'lı'nın etkisiz hale getirildiğini ve açıkladı. Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lının da güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Sur ve İdil'de 25 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; dün 6 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 2'si kadın 13 kişi teslim oldu. Operasyonda bugüne kadar toplam 268 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. 2 av tüfeği ve 950 TL ele geçirildi. 13 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyonda, toplam 354 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; 19 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda bugüne kadar toplam 94 PKK'lı toplam etkisiz hale getirildi. 17 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar toplam 401 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda ; 8 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 M16 piyade tüfeği ve 1 şarjörü, 1 tabanca, 43 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 31 el bombası, 3 el telsizi, 13 hücum yeleği, 267 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 5 şarjör ile birlikte 49 fişeği, 25 fünye, muhtelif ilkyardım malzemeleri, 25 litre mazot ve 300 kg amonyum nitrat ele geçirildi.

Siirt Eruh’ta altı ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; 2 otomatik av tüfeği, 37 av tüfeği fişeği, 154 dokuz mm tabanca fişeği, 1 adet tabanca şarjörü, bilgisayar malzemeleri (2 tablet bilgisayar, 3 hafıza kartı, 2 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar kasası, 2 flash bellek, 1 hard disk, 57 CD), 6 cep telefonu, 2 simkart, 1 kamera ele geçirildi, 5 kişi de yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Cizre’de devam eden ayrıntılı arama faaliyetleri esnasında 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, bugüne kadar 1419 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Hakkari Yüksekova’da PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu.

Ağrı Taşlıcay’da PKK adına faaliyet gösteren 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Van İpekyolu’nda yol emniyet ve kontrol devriyesinde, 'PKK'ya yardım ve yataklık etmek' suçundan 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Bingöl Genç’te PKK'ya ait 3 sığınakta muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.
Bingöl Karlıova’da PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu.
Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.
Mardin Derik’te 2 ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 5 av tüfeği ve 38 adet tarihî madeni para ele geçirildi.

<< Önceki Haber Sur ve İdil'de 25 PKK'lı etkisiz hale getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER