Suriyeli öğrenciler açtıkları resim sergisinde barış istedi


Hatay'ın Hassa ilçesinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler, yaptıkları resimlerde barış ve kardeşlik temasını işledi.

Hatay'da yaşayan Suriyeli çocuklar yaşadıkları üzücü olayları atlatması, bu sürecin sağlıklı hale getirilmesi, topluma ve hayata kazandırılmasının yanında, Suriyeli öğrencilerinin duygu dünyalarını keşfetmek ve duygularına ortak olmak amacıyla ilçe genelinde misafir edilen tüm Suriyeli öğrencilere yönelik yaşadıklarını şiir ve resim yoluyla dışa vurmalarını sağlamak amacıyla sergi düzenlendi.

Türkiye'nin yardımsever bir ülke olduğunun altını çizen Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, "Suriye, hem kültür hem din kardeşliğimizin olduğu hem de sınırdaş olduğumuz bir ülke olması nedeniyle, dünyada Suriyeli kardeşlerimize en fazla kucak açan ve en fazla ilgi gösteren ülke olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Biz Suriyeli kardeşlerimizi hiçbir zaman yük olarak görmüyoruz. Kendilerini misafir olarak görüyoruz." diye konuştu.

Pala, ilçede yaklaşık 800 Suriyeli öğrencinin geçici eğitim merkezleri ve diğer okullarda eğitim gördüğünü aktardı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi açıldı.

Geçici Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen Maysaa Alomar, yardımlarından dolayı Türk halkına teşekkür etti.

Törene Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nuri Dilek, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Önder Sarı ve öğrenciler katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli öğrenciler açtıkları resim sergisinde barış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER