Suriyeli Türkmenler şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı


Osmaniye Konaklama Tesisi'nde kalan Suriyeli Türkmenler, Türkmen Dağında Ruslar tarafından şehit edilen Bayırbucak Türkmenleri için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Cevdetiye Beldesi'nde bulunan konaklama tesislerinden slogan atarak çıkan binlerce soydaş, Türkmen Dağında şehit olan akrabaları için Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılarak zulmün bitmesi için dua etti.

Türkmen dağlarından dün saat 14.00'de geldiğini belirten Hacı Osman Mehmet, "Ben dün oradaydım savaş devam ediyor. Savaş dağlarda devam ediyor ama köylerde bir çatışma yok " dedi.

Bayırbucak Türkmenlerinden Zahir Molla, İslamın ilk gününden beri şehitler verilmeye başlandığını belirtip, "Ammar Bin Yasir'den beri şehitlerimiz var. Bu şehitlerimiz karşılayacak bir şey bulamıyorum. Eset'le birlikte bize düşmanlık yapanlara diyeceğim bir şey var. Bu kadar kan döktünüz, daha ilerleyemiyorsunuz. Her zulmün bir sonu var. Hiç bir zamanda zalimi yenemeyiz. Kendinize, aklınıza dönün. Suriye'nin halkını kendi haline bırakın. Son kişiye kadar şehit vereceğiz. Kundaktaki ufak bebek son bir Allahuekber diyerek şehit vereceğiz. Bizle baş gelemeyeceksiniz." sözleriyle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli Türkmenler şehitleri için gıyabi cenaze namazı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER