Sürüden ayrılan leylek, Meriç ve Tunca kıyısını mesken tuttu


Edirne'de, göç sırasında sürüsünden ayrılan ve yalnız başına kalan bir leylek, Meriç ve Tunca nehirlerinin kıyısını mesken tuttu.

Mart ayından itibaren kışı geçirdikleri Afrika bölgesinden yola çıkan leylekler, binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra Türkiye'ye ulaşıyor. Türkiye'nin yanı sıra birçok Avrupa ülkesinde ilkbahar ve yazı geçiren leylekler, sonbaharda dönüş yoluna geçiyor.
Kuzeyde havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı eylülden itibaren ayrılmaya başlayan leylekler, ekim ayında bölgeyi tamamen terk ediyor.

Bu yıl yaşanan göçte bir leylek geride kaldı. Sürüden neden ayrıldığı bilinmeyen leylek Edirne'de yalnız başına yaşıyor. Şehrin en önemli doğal mekanlarından birisi olan Meriç ve Tunca nehirlerinin kenarında yaşayan leylek, vatandaşların ilgi odağı oldu.
Yalnız leylek nehir sularına inerek balık avlıyor. Nehirde avlanan balıkçılar da tuttukları balıkları leyleğe vererek doyuruyor. Karnını doyurduktan sonra leylek iki nehir arasındaki bölgede gün boyu yer değiştiriyor.

Leyleği balıkla besleyenlerden biri olan Emrullah Baskak, leyleğin insanlardan kaçmadığını ancak köpeklerden çok korktuğunu belirtti. Baskak, onu balık tutarak burada beslediklerini söyledi. Baskak, "Köpeklerden çok korkuyor. Başka şeylerden korkmuyor. İki üç aydan beri hep buralardadır. Meriç ile burası arasında kalıyor. Balık tutup besliyorum. Demin büyük bir balık verdim, doydu şimdi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Sürüden ayrılan leylek, Meriç ve Tunca kıyısını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER