'Tahir Elçi'nin adalet arayışı katilleri rahatsız etmiştir'


Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesi ve gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Yeşilsu'da toplanan kalabalık, oturma eylemi gerçekleştirdi. Burada Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan Hasan Önder Sulu, "Sevgili Tahir Elçi bugün 11.00 sıralarında, Diyarbakır Sur'da tarihi 4 ayaklı minarenin çatışmalarda tahrip edilmesiyle alakalı olarak yapmış olduğu açıklama bitiminde çıkan çatışmada kafasına tek kurşun ile ateş edilerek katledilmiştir. Bu bir planlı katliamdır." dedi.

Tahir Elçi'nin hayatı boyunca insan hakları için verdiği mücadeleyi anlatan Sulu, "Tahir Elçi ve onun imzaladığı tutanaklar eğer bu ülke bir gün özgürlükler ülkesi olursa müzelerde sergilenecek. Fotoğrafları çocuklara gösterilecek. Hukuk fakültelerinde adı verilecektir. Tahir Elçi insanlık şehididir. Tahir arkadaşımız ölümünden önce vermiş olduğu mücadele ve söylemlerinde, devletin, adaletin faillere yönelik cezasızlık politikasının yeni hak ihlallerine, yeni faili meçhullere, yeni can yitimlerine sebebiyet verdiğini, her kesimden şiddetin adaletsizlik ile çoğaldığının üzerinde durmuştur. Tahir Elçi'nin adalet arayışı ve korkusuzluğu katilleri rahatsız etmiştir." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber 'Tahir Elçi'nin adalet arayışı katilleri rahatsız etmiştir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER