'Tahşiye'ye kumpas' iddiasıyla açılan dava ertelendi


El Kaide terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Tahşiye grubuna operasyon yapan emniyet mensupları ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. 10 dakika süren duruşma ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 10 tutuklu polis ile başka suçlardan tutuklu 3 emniyet mensubu katıldı. Duruşmayı izlemeye, polis yakınlarının yanı sıra İzmir'den gelen Eşrefpaşalı Ali Ejder de geldi.

Kimlik yoklamasının ardından mahkemeye gelen evraklar okundu. Mahkemeye Gebze'den gelen ve tutuksuz yargılanan polis memuru Çetin Öztürk, huzura alındı. Mahkeme Başkanının savunmasını istemesi üzerine Öztürk, "Terör olaylarından sonra Gebze Emniyet Müdürlüğü'nde 12-12 mesai düzenlemesi şeklinde çalışıyorum. Uykusuz kalıyorum. Henüz dosyaları okuyabilmiş değilim. Sıranın bu kadar çabuk bana geleceğini düşünmedim. Bir sonraki duruşmada savunma yapmak için süre istiyorum." dedi.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, savunma yapmak isteyen başka kişi olmayınca duruşmayı erteleyeceğini söyledi.

TAHLİYE TALEPLERİNİ ALMADI

Polis avukatları tahliye taleplerinin olduğunu söyleyerek, "Savunmalar bitmeden de tahliye talepleri alınır. Müvekkillerimiz uzun süredir tutuklu." dedi. Mahkeme Başkanı Rüzgar da, cübbesini çıkararak tahliye konusunu biz re'sen değerlendireceğini söyledi ve salondan ayrıldı.

Yaklaşık 45 dakika sonra sanık avukatlarına alınan ara karar tebliğ edildi. Tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı Nisan ayına erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Tahşiye'ye kumpas' iddiasıyla açılan dava ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER