Taksilerde POS komisyon ücretine tepki
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Temmuz 19 2025
CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, büyükşehirlerde faaliyet gösteren ticari taksilerde, kartla yapılan ödemelere eklenen “hizmet bedeli” adı altındaki kesintileri Meclis gündemine taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, vatandaşların son zamanlarda şikayetçi olduğu takside kartla yapılan ödemelerde alınan yüksek ücretli “hizmet bedeli”ne, Meclis’e verdiği soru önergesiyle tepki gösterdi. Uygulamanın Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası’na aykırı olduğunu belirten Yanıkömeroğlu, “Kartla ödeme yapan yurttaşlarımız hem hukuken haklıdır hem de ekonomik krizin yükünü en çok hisseden taraflardır. Yasalara aykırı şekilde alınan bu ek ücret, vatandaşın cebine göz dikmektir. Bakanlık derhal devreye girmeli, vatandaştan alınan bu keyfi ücretlere son verilmelidir” dedi.
‘KİM TARAFINDAN DENETLENİYOR’
Cumhuriyet'in haberine göre, yurttaşların mağduriyetine dikkat çeken Yanıkömeroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
“. Hizmet bedelinin yasal dayanağı nedir?
. Bu hizmet bedelinin oranı kim tarafından belirlenmekte ve uygulama kim tarafından denetlenmektedir?
. Alınan bu hizmet bedelinin tamamı POS cihazı hizmet sağlayıcı firmalara mı aktarılmaktadır? Taksiciler buradan herhangi bir ek kazanç sağlamakta mıdır?
. Bakanlığınızca, bu uygulamanın önüne geçmek ve vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla herhangi bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


