Taksim'de silah sesleri


Taksim Meydanı'nda polisin kimlik kontrolü yapmak istediği bir kişi, belinden çıkardığı silahla havaya ateş etti. Paniğe neden olan şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Olay, 13.30 sıralarında Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı önünde meydana geldi. İddiaya göre elinde poşetle yürüyen kimliği belirsiz bir kişiden şüphelenen polis ekipleri, şahsı durdurarak kimlik kontrolü yapmak istedi. Üst araması için yaklaşan polislere 'durun' diye bağıran şahıs, belinden çıkardığı silahıyla havaya ateş etti. Şahıstan uzaklaşan polisler, güvenlik önlemi aldı. Taksim Meydanı, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bir süre elinde silahla anıt çevresinde dolaşan şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Şahsın gözaltına alındığı sırada bölgedeki bir vatandaş, polisin yere yatırdığı şahsa tekme attı. Şahsa tekme atan vatandaş da polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Şahsın üzerinde bulunan silahın kurusıkı olduğu öğrenildi.

Mustafa Olgun isimli görgü tanığı, "Olay yerine yakın bir bölgedeydik zaten. Şahıs elinde siyah bir çantayla dolaşıyordu. Polis şüphelendi üst araması yapmak istedi. Bu sırada silahını çıkarıp ateş etti. Polis gözaltına aldı. Gözaltına aldığı sırada bir vatandaş, yerdeki şahsa tekme attı. O da polis tarafından gözaltına alındı." sözleriyle olay anını anlattı.

CİHAN
<< Önceki Haber Taksim'de silah sesleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER