Tam 15 yıl aradan sonra bir ilk

Türkiye'den İsrail'e dışişleri bakanı düzeyinde 15 yıl aradan sonra yapılan ziyaret resmen başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu taşıyan uçak, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na indi.

SHABER3.COM

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre Bakan Çavuşoğlu'nu taşıyan uçak, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na indi. Çavuşoğlu, burada İsrailli yetkililer tarafından karşılandı. Böylelikle, 15 yılın ardından Dışişleri Bakanı düzeyinde Türkiye'den İsrail'e yönelik ilk ziyaret gerçekleşmiş oldu.

Çavuşoğlu'nun, Ben Gurion Havaalanı'ndan sonra ilk durağı, Filistin devletinin başkenti Ramallah'taki Filistin Dışişleri Bakanlığı oldu. Burada, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki tarafından karşılanan Çavuşoğlu, Türkiye-Filistin Ortak Komitesi İkinci Toplantısı'na katıldı. Çavuşoğlu, programının devamında Türk üniversitelerinden mezun Filistinlilerle bir araya gelecek.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da bir araya gelmesi bekleniyor.

Çavuşoğlu yarın da İsrail'de Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile ikili ve heyetler arası görüşme yapacak. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konularda fikir alışverişinde bulunulacak.
<< Önceki Haber Tam 15 yıl aradan sonra bir ilk Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER