AKP'liler 22 Mayıs'ta bu filmi izleyecek!

AKP kongresinde gösterilmek üzere hazırlanan tanıtım filminin tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partili Cumhurbaşkanlığı üzerine kurulu olduğu ortaya çıktı. 22 Mayıs kongresinde 10 dakikalık ‘Kutlu Yürüyüşe Devam’ filmi, Erdoğan’ın Başbakan olmasıyla başlıyor; 2014’te Cumhurbaşkanı seçilmesi ile devam ediyor; Başkanlık sistemiyle bitiyor

Erdoğan'dan AKP kongresi açıklaması


Hafta sonu yapılacak AKP 2. Olağanüstü Kongresi'nde en fazla merak edilen konu, hangi unsurun ön plana çıkarılacağı. Kongredeki tanıtım filmi ise soruya cevap niteliğinde. 

HEDEF 2023'E ÇEKİLDİ

Tanıtım filminde, 3. köprü, Expo Antalya, barajlar ve havalimanı ile toplu konutlar ekranda beliriyor. Yerli otomobil için fabrika henüz olmadığı için bilinmeyen bir otomobil fabrikasının görüntüleri veriliyor. Filmin yayın akış tutanağında Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 2071 olarak konulan vizyon hedefi 2023 olarak filme yerleştirildi. 

‘MUHTAR' MANŞETİ

Görüntü ve sesin ayrı ayrı yazıldığı yayın akışında sayaç bir anda duruyor ve AK Parti'nin kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 2001'e dönüyor. Erdoğan'ın ilk mitingleri eşliğinde 2001 yılı anlatılıyor. Bu arada Emine Erdoğan ve Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarla birlikte görüntüleri devreye giriyor. Erdoğan'a dönük ‘Muhtar bile olamaz' manşeti görüntüye giriyor. Erdoğan'ın 2002 seçimlerini kazanan AKP'de Başbakan olamadığı kaydediliyor. 

GÜL'ÜN ADI YOK!

 2002'de Siirt seçimleriyle milletvekili olup Başbakanlık koltuğuna oturduğu anlatılıyor. “Türkiye aradığı, beklediği, hasret kaldığı Başbakan'a kavuşmuştu” deniyor. Burada Abdullah Gül'ün Başbakanlığı devrettiğine dair tek bir kelime yer almıyor.

MUHTIRA VAR, KAPATMA YOK

Açılışlar, icraatlar ve yurtdışı gezi görüntüleriyle devam eden filmde vesayetle mücadele 2007 E-muhtırasıyla sınırlı tutuldu. AKP kapatma davası ve Erdoğan'ın ‘savcısıyım' dediği Ergenekon Davası'na atıf yapılmadı. 

367 KRİZİNE ATIF YAPILIYOR

Yine tanıtım filminde, Abdullah Gül'ün ismi verilmeden, Gül'ün Cumhurbaşkanlığının önlendiği 367 krizine ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oluşturulan kriz' ifadeleriyle yer veriliyor.

BAŞKANLIK VURGUSU

Filmde, 22 Mayıs'ta da yeni görev teslimi ile partili Cumhurbaşkanlığına geçildiği ima ediliyor. ‘Peki yarınlar nasıl mı olacak?' sorusunun ardından final şöyle yapılıyor: “Yeni anayasasına kavuşmuş başkanlık sistemi ile yönetilen bir Türkiye.”

SEÇİLMİŞ VURGUSU

Kongrede gösterilecek tanıtım filminde, Erdoğan'ın milletin oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olduğu kaydediliyor. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasıyla bayrak değişimi yaşandığı anlatılıyor. Olağanüstü kongre görüntüleri eşliğinde Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'na görev verdiği aktarılıyor. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AKP'nin birinci parti seçildiği anlatılıyor.


Kaynak: Özgür Düşünce Gazetesi
<< Önceki Haber AKP'liler 22 Mayıs'ta bu filmi izleyecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER