Tanrıkulu: CHP 1 Kasım'da ya iktidar ya da iktidar ortağı olacak


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Elazığ'da partisinin adaylarıyla seçim çalışmasına katıldı. Partililerle birlikte esnaf ziyaretleri yapan Tanrıkulu, "CHP, 1 Kasım'da ya iktidar ya da iktidar ortağı olacak." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, CHP Elazığ İl Örgütü ve milletvekili adayları tarafından havaalanında karşılandı. Hozat Garajı'ndaki esnafı ziyaret ederek, Elazığ 1. sıra adayı Doç. Dr. Fatih Gürsul'a destek istedi. Sezgin Tanrıkulu, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Adayımız ve örgütümüzle buradayız. Fatih Gürsul, Elazığ'ın yetiştirdiği iyi bilim insanlarından biri, Baskilli ve genel başkanımızın da başdanışmanı. Genel başkanımız, başdanışmanını Elazığ'a gönderdi. Elazığ'da 40 yıldır bir milletvekili çıkaramadık maalesef, CHP olarak. Elazığ, bu talihini yenmek zorunda. Elazığ Bingöl, Diyarbakır ve Malatya arasında sıkıştı kaldı. Elazığ, bundan 30-40 yıl önce gerçekten de doğunun Paris'iydi. Diyarbakır'dan dahi insanlar, alışveriş için Elazığ'a geliyordu. Ben yıllarca avukatlık yaptım. Duruşmalara geldiğimizde, alışverişimizi Elazığ'da yapardık. Diyarbakır gelişti, büyüdü, yanıbaşında Malatya gelişti, büyüdü, son dört beş yılda Bingöl de gelişti, büyüdü ama Elazığ, hem sanayisi bakımından hem altyapısı bakımından hem de şehirleşme bakımından maalesef çok geri düştü. Milletvekili sayısı da beşten dörde düştü. Büyük bir göç var Elazığ'dan. Bunun nedeni de arkadaşlar, AKP iktidarları 13 yıldır Elazığa sırtını dönmüş. Ben milletvekiliyim, hiçbir milletvekili arkadaşımla tartışmaya girmem ama iktidar milletvekiliyseniz kürsüye çıkıp da kentinizin sorununu gündeme getirmekten yoksun kalıyorsunuz. Bu nedenle de Elazığ'ın sorunları Meclis'e taşınamadı, çünkü hep iktidardan milletvekilleri var."

CHP'nin geçen genel seçimde çok iyi hazırlandığını söyleyen Tanrıkulu, "İyi bir seçim bildirgesi hazırladı ve bu seçim bildirgesiyle toplumun bütün kesimlerini kucakladı. Bizim ekonomik vaatlerimize 'olmaz' diyen, 'kaynak yok' diyen hükümet, 1 Kasım seçimlerinde tümünü kopya etti. Neden yaptı? Çünkü CHP artık iktidar adayı. Bir vesileyle CHP iktidarda olacak; ya iktidar olacak, ya büyük ortağı olacak. O nedenle de bu iktidarda CHP'nin temsil edilmesi lazım." dedi.

Sezgin Tanrıkulu, düşürülen İHA ile ilgili bir soruya ise, "Sonuçta Türkiye'nin angajman kuralları var. Menşei de belli olmadı henüz. Rusya, 'Bize ait değil.' dedi. Suriye'ye ait olup olmadığı belli değil. Herhalde birkaç güne kadar aydınlanır. Tabii ki bizim sınırlarımız vardır, o sınırlarımızı da güvenlik güçlerimizin koruması lazım." diye cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Elazığ'daki temaslarının ardından karayoluyla Malatya'ya gitti. CİHAN
<< Önceki Haber Tanrıkulu: CHP 1 Kasım'da ya iktidar ya da iktidar ortağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER