Tanrıkulu: Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili kimlerin ifadesi alındı


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak kimin ya da kimlerin ifadesi alındığını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesinde Tanrıkulu, "18 Ekim Günü, İstanbul Sarıyer Küçük Armutlu'da, Doğan Ailesinin evine giren polisler tarafından evin kızı Dilek Doğan ailesinin gözünün önünde vurulmuştur. O gün vurulan 25 yaşındaki Dilek Doğan, 7 gün sonra yaşam mücadelesi verdiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Dilek Doğan'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili yapılan açıklamalarda polise mukavemet edildiği bu anda çıkan kargaşada Dilek Doğan'ın vurulduğu iddia edilmişti. Oysa yürütülen soruşturmada polise mukavemet olmadığı, Dilek Doğan'ın 'Ya ne yapıyorsun' dedikten sonra vurulduğu ortaya çıkmıştır." açıklamasını yaptı.

CHP'li Tanrıkulu bu bağlamda, Başbakan Davutoğlu,'na şunları sordu:

"En temel insan hakkı olan yaşama hakkının ihlal edildiği bu olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın akıbeti nedir? Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak kimin ya da kimlerin ifadesi alınmıştır?

Polis kamerası tarafından kaydedilmiş olan tüm görüntüler Savcılığa iletilmiş midir? Konu ile ilgili olarak Emniyet, kendi bünyesinde bir soruşturma başlatmış mıdır?

Hangi yetki, hangi yasa, hangi talimat bir kadının evinde öldürülmesine izin vermektedir? Bu uygulama ile ilgili herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

Dilek Doğan vurulduktan sonra, ambulans çağırmak yerine aile üyeleri için kelepçe istenmesinin gerekçesi nedir? Yaşam hakkı güvenlik tedbirlerinden önce mi gelmektedir?" CİHAN
<< Önceki Haber Tanrıkulu: Dilek Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili kimlerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER