Taraf o isimleri tek tek açıkladı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, seçimlerden 4 gün sonra KOSGEB yöneticileri ve 70 bin işletme hakkında başlattığı soruşturma ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Taraf o isimleri tek tek açıkladı!

Taraf'ın haberine göre, 7 Haziran seçimleri öncesinde, kurumda MHP’li olarak bilinen merkezdeki 9, taşradaki de 12, toplam 21 yöneticisinin hiçbir gerekçe göstermeden görevden alındıkları belirlendi.

KOSGEB’teki MHP bürokrat kıyımının fitilini, 17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından başlatılan kamu kurumlarındaki muhalif bürokratların tespit edilmesine yönelik çalışmalar ateşledi. Kozmik Çalışma Grubu’nun hazırladığı ve Acil Tedbir Raporu’nda, hangi bürokratların hangi görüşte olduğuna yönelik notlar yer aldı. KOSGEB içinde, “fişleme raporu” olarak nitelendirilen notlar, personel içinde büyük rahatsızlığa yol açtı. Raporun hazırlanmasından kısa bir süre sonra da, raporda hakkında olumsuz görüş bildirilen bürokratlar tek tek görevden alınmaya başladı. Bu çerçevede, merkez teşkilatta görevli 9 , taşrada görevli 12 üst düzey bürokrat Mayis ayı içinde görevden alınarak daha alt kadrolara atandılar. KOSGEB’te, seçimler öncesinde görevden alınan bazı bürokratlar şöyle:

“Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Kitiz, Kredi Yönetimi Müdürü Tahsin Polat, Bölgesel ve Yerel Kalkınma Müdürü Semih Çeyiz, Pazar Araştırma ve İhracatı Geliştirme Müdürü Şamil Akpınar, Teknik İşler Müdürü Kenan Önder Erkut, Evrak Arşiv İşleri Müdürü Erkan Tuncer, Girişimciliği Geliştirme Müdürü Necla Haliloğlu, Rehberlik ve Denetim Müdürü Mevlüt Karaçam, AB ve Koordinasyon Müdürü Ali İhsan Çavdarlı.”

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Öte yandan Taraf’ın dünkü sayısında yayınlanan Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından KOSGEB yöneticileri ile 70 bin şirkete darbe soruşturması başlatılması sektörde büyük yankı uyandırdı. KOSGEB ‘ten destek alan 81 ildeki binlerce firma soruşturma hakkında bilgi almak için yoğun çaba harcadı. KOSGEB’e, KOBİ’lerden yoğun şekilde telefon ve bilgi talebi geldiği öğrenildi. AKP Hükümetinden ise konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. TARAF
<< Önceki Haber Taraf o isimleri tek tek açıkladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER