Tarih: 8 Eylül Pazar Yer: Ankara

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) seslerini duyurabilmek için 8 Eylül Pazar günü Ankara'da miting düzenleyecek.

SHABER3.COM

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran, 8 Eylül Pazar günü Ankara’da yapılacak miting için sendikalara, sivil toplum örgütlerine davetiye gönderdiklerini söyledi. 

Davetiye gönderilen siyasetçiler arasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da var.

ANASOL-M HÜKÜMETİ MAĞDUR ETTİ

8 Eylül 1999 öncesinde Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu olarak çalışma hayatına başlayan milyonlarca kişi, dönemin Anavatan Partisi (ANAP)-Demokratik Sol Parti (DSP)-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) koalisyon hükümeti tarafından çıkarılan 4447 sayılı Kanun'un geriye dönük işletilmesiyle mağdur olmuştu. 

Emeklilik hakları için adım atılmasını talep eden EYT’lilere Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) da destek verecek. 

EYT'liler seslerini duyurmak için mitinglere 8 Eylül Pazar günü Ankara'da yeniden başlıyor. 

BORAN: "HAKLARIMIZIN PEŞİNDEYİZ" DİYECEĞİZ

Miting eski ismiyle Tandoğan Meydanı’nda pazar günü Türkiye saati ile 12:00’de başlayacak. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran, “Sosyal Güvenlik Kurumundan mağduriyet yaşayan bütün herkese çağrı yapıyoruz. 'Kıdem tazminatıma dokunma, zorunlu bireysel emeklilik sistemine hayır' diyenleri de kapsayan bir miting olacak. 8 Eylül’de tüm Türkiye’den katılımla 'haklarımızın peşindeyiz' diyeceğiz.” dedi.

KESK: BİZ DE ORADA OLACAĞIZ

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 5B Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sırasında EYT’lilerin taleplerini dillendirdiklerini belirten KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik pazar günü yapılacak mitinge KESK olarak katılacaklarını söyledi. 

<< Önceki Haber Tarih: 8 Eylül Pazar Yer: Ankara Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER