Tarihi mezarlık otoparka çevrildi iddiası


İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası yakınlarda bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi. Mezarların gece yerlerinden söküldüğünü belirten CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, konuyla ilgili belediye Meclisi'ne soru önergesi verdi.

Fatih Kemalpaşa Şehzadebaşı Caddesi'nde bulunan bir mezarlığın otopark olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren ve mezarlığı yerinde inceleyen Hüseyin Sağ, mezarların gece yerlerinden söküldüğünü söyledi. Mezarlığın tescilli tarihi eser olan alanın arkasındaki boşlukta olduğunu ifade den Sağ, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini, Meclis toplantısında sözlü olarak dile getirdi.

Hazırladığı önergede mezarlığın çöplüğe dönüştüğünü belirten Sağ, "Mezarlar bilinçli olarak gece yerlerinden sökülerek yok edilmiştir. Öyle ki çıkan kemiklerde çuvallara doldurularak bilinmeyen bir yere götürülerek alandaki mezarlar bilerek yok edilmiştir. Şu an o alanın mezarlık olduğu kimse tarafından bilinmemektedir. Tarafınızdan Mezarlıklar Müdürlüğünüz sorumluluğu alanında bulunan tescilli eserlere komşu anılan alandaki mezarlık alanın sınırlarının belirlenmesini, koruma altına alınmasını en azından orada yatan ölülere saygı gereğidir." dedi.

Soru önergesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2016 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri; Hüseyin Sağ, Hakkı Sağlam, Ferhat Epözdemir, Taner Kazanoğlu, Deniz Erzincan, Nadir Ataman, Süleyman Kolcuoğlu, İsmail Söylemez ve Doğan Olgun'un imzası ile Meclis Başkanlığı'na sunuldu ve oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarihi mezarlık otoparka çevrildi iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER