Tartışılan AstraZeneca'ya bir destek de DSÖ'den

Kanda pıhtılaşmaya ve bu probleme bağlı olarak ölümlere sebep olduğu ileri sürülen AstraZenaca'ya Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) destek geldi. Tartışılan aşının faydasının risklerinden daha büyük olduğunu vurgulayan DSÖ, aşılamanın sürmesini tavsiye etti.

SHABER3.COM

Son günlerde tartışılan Covid-19 aşısı AstraZeneca'ya Avrupa İlaç Ajansı'nın ardından Dünya Sağlık Örgütü'nden de benzer bir destek açıklaması geldi. DSÖ, AstraZeneca aşısının faydalarının risklerinden daha fazla olduğunu belirterek "Aşılama sürmeli" dedi. 

Art arda yaşanan problemlerin ardından geçtiğimiz günlerde Avrupa'da birçok ülke AstraZeneca aşısının kullanımını durdurmuştu. Tartışmalar devam ederken Avrupa İlaç Ajansı, konuyla ilgili inceleme başlattı. Ajans, incelemelerin devam ettiğini belirtmekle birlikte aşının faydasının risklerinden daha fazla olduğunu vurgulamış ve AstraZeneca aşısının devam etmesi yönünde görüş bildirmişti. 

Bu açıklamaya benzer bir açıklama da son olarak Dünya Sağlık Örgütü'nden geldi. Örgüt aşılamanın devam etmesi gerektiğini belirtti. 
<< Önceki Haber Tartışılan AstraZeneca'ya bir destek de DSÖ'den Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER