Tatil haberi sonrası öğrenciler otobüs firmalarına akın etti

Üniversitelerin 3 hafta tatil edilmesinin ardından öğrenciler otobüs firmalarına akın etti. Birçok ildeki otobüs firmalarında uzun bilet kuyrukları oluştu.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, üniversitelerin 16 Mart’tan itibaren üç hafta tatil edildiğini açıkladı. Birçok öğrenci ise kararın açıklanmasıyla birlikte ailelerinin yanına dönmek için bilet almaya başladı.

Yaklaşık 47 bin öğrencinin yaşadığı Çanakkale’de ise otobüs firmaları önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Öğrencilerin en çok bilet aldığı şehrin ise İstanbul olduğu öğrenildi. Yaşanılan yoğunluğun sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ

Öte yandan yaşanılan yoğunluk sebebiyle Pamukkale, Metro ve Kamilkoç gibi bir çok otobüs şirketinin sitelerinde yavaşlamanın olduğu ve bazı durumlarda giriş sağlanamadığı görüldü.

ÖĞRENCİLER KUYRUĞA GİRDİ

Karabük’te de corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında üniversitelerin üç hafta tatil edilmesinin ardından memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler uzun kuyruklar oluşturdu.

Üniversite öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı 100. Yıl Mahallesi’nde otobüs firmalarının bilet satış noktalarına akın eden öğrenciler, yaklaşık 500 metre kuyruk oluşturdu.

SAATLERCE KUYRUKTA BEKLEDİLER

Karabük Üniversitesi öğrencisi Melih Bulut, “Hangi gün gidebilirsek o gün gideceğiz. Bizim için iyi oldu, sınavlar yaklaşıyordu, daha çalışmamıştık, avantajlı oldu” dedi.

İstanbul’a gitmek isteyen Nuray Yıldız ise, “Bilet almaya çalışıyoruz. Sıra gelene kadar bekleyebiliriz” diye konuştu. Bilet alabilen bir üniversite öğrencisi de biletlere yoğun ilgi olduğunu, bilet fiyatlarında biraz artış yaşandığını belirtti.


KÜTAHYA’DA DA KUYRUK OLUŞTU

Kütahya’da da benzer manzaralar vardı. Tatili memleketlerinde geçirmek isteyen binlerce üniversite öğrencisi, bilet alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.


Bazı öğrenciler, biletlerini alıp memleketlerinin yolunu tutarken, bazıları da bilet bulmak için ek seferleri bekledi.

ESKİŞEHİR

Okulların tatil edilmesinin ardından öğrenci kendi olarak bilinen Eskişehir'de uzun bilet kuyrukları oluştu.


Tatil açıklanmasının ardından kısa sürede otobüs firmalarına ve yüksek hızlı trene yönlenen öğrenciler bir an önce bilet almak için adeta birbiriyle yarıştı.


Binlerce öğrencinin bilet almaya çalışması birçok firmanın internet sitelerinin kilitlenmesine neden oldu.

TOKAT

Üç hafta kesintisiz tatil açıklamanın ardından Tokat’ta eğitim gören öğrenciler, kent merkezinde bulunan otobüs terminallerine akın etti.

Bilet almak için uzun kuyruklar oluşturan öğrencilerin yoğun talebine otobüs firmaları da bilet yetiştirmekte güçlük çekti. Yoğunluk nedeniyle firmalar, ek sefer koydu.

Otobüs işletmesi yetkilisi Aytekin Yakar, okulların tatil edilmesinin ardından yoğunluk yaşadıklarını ifade ederek, “Şu anda bir yoğunluk yaşıyoruz. Öğrencilerimizi mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. 40 şehre ek sefer koyduk” dedi.

AYDIN

6 Mart’tan itibaren üç hafta boyunca üniversitelerin tatil edileceğinin açıklanmasının ardından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, memleketlerine gidebilmek için otogara ve seyahat firmalarının şehir merkezindeki ofislerine akın etti.


Aşırı yoğunluk nedeniyle internetten bilet alımı ve rezervasyonu yaptıramayan öğrenciler bilet bulabilmek için saatlerdir kuyrukta bekliyor.

Gerek Aydın Otogarı gerekse şehir merkezlerindeki bilet satış yerleri tıklım tıklım dolarken, bazı öğrenciler ise bilet bulamadıkları için geri dönmek zorunda kaldı.
<< Önceki Haber Tatil haberi sonrası öğrenciler otobüs firmalarına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER