Tayinine 20 gün kala şehit olan astsubaya acı veda

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’lı teröristlerin Anıtlı Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım (31), köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Tayinine 20 gün kala şehit olan astsubaya acı veda

 Daha sonra şehit astsubayın cenazesi, askeri uçakla memleketi Tokat’a getirildi. Erbaa ilçesinde düzenlenen törende şehidin annesi Sündüs ve babası Mehmet Yıldırım, şehidin tabutuna kapanarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, sağanak yağmur altında 8 bin kişinin katılımıyla Gümüşalan köyünde toprağa verildi. Yaklaşık 2 yıldır Midyat’ta görev yaptığı öğrenilen şehit Yıldırım’ın, 20 gün önce ailesinin yaşadığı İzmir’e tayininin çıktığı belirtildi.

KAHRAMAN KORUCULAR YAN YANA DEFNEDİLDİ

Midyat’ta karakola düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucuları Tahsin Demir (38) ile Şehmus Boru’nun (42) cenazeleri ise Ortaca köyü mezarlığında yan yana defnedildi. Tahsin Demir’in cenazesi için Karabük’te vatani görevini yapan oğlu Zübeyir’in gelmesi için bir süre bekletildi. Bu arada karakola bomba yüklü araçla girmek isteyen teröristleri fark eden geçici köy korucularının ateş açması sonucu PKK’lıların karakola 15 metre kala aracı infilak ettirdiği öğrenildi. Kahraman korucuların, kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği belirtildi.

Yarına Bakış
<< Önceki Haber Tayinine 20 gün kala şehit olan astsubaya acı veda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER