Tayland bombacısı: Saldırıdan sonra beni Türkiye'ye göndereceklerdi


Tayland'da en az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı yapan bombacı konuştu. Bilal Mohammad adlı vatandaş, avukatına, bombayı patlattığı takdirde kendisine Türkiye'ye göndereceklerine dair söz verildiğini söyledi. Ailesinin Türkiye'de olduğunu belirten bombacı, eylemi neden yaptığını dair herhangi bir açıklama ise yapmadı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Ağustos ayında Erawan Tapınağı'na yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 20'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Patlamadan sonra olayın faili yakalanmış ve Bilal Mohammad adlı şahsın üzerinden sahte Türk pasaportu çıkmıştı. Mohammad'ın avukatı Choochart Kanphai, geçen hafta yaptığı açıklamada müvekkilinin Çin Uygurlarından olduğunu söylemişti. Kanphai basına bugün yaptığı açıklamada ise müvekkilinin Abdullah Abdurrahman adlı kişiden 16 Ağustos tarihinde emri aldığını aktardı. Kanphai, sahte Türk pasaportunda Adem Karadağ olarak ismi geçen müvekkiline, Malezya üzerinden Türkiye'ye götürüleceğine dair söz verildiğini belirtti.

Öte yandan Mohammad'ın, Çin'den Tayland'a daha sonra Malezya üzerinden aile ve akrabalarının bulunduğu Türkiye'ye gitmeyi hedeflediği kaydedildi. Avukat Kanphai, patlamanın arkasındaki nedeni hâlâ öğrenemediğine dikkat çekti. Kanphai, müvekkili ile iki hafta sonra tekrar görüşeceğini, bu zaman diliminde ise Mohammad'ın Türkiye'deki ailesi ile iletişime geçmeye çalışacağını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Tayland bombacısı: Saldırıdan sonra beni Türkiye'ye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER