Erdoğan ailesine ait gemiden Türk bayrağı kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine ait BMZ Group Denizcilik şirketi 18 milyon dolara inşa ettirdiği Türk bayraklı M/T MECID ASLANOV isimli nehir tankerini, Malta'da kurulan yeni bir şirkete devretti.

Erdoğan ailesine ait gemiden Türk bayrağı kaldırıldı

Gemi denize indirildiğinde Türk Bayrağı çekiliydi fakat 1 Mart'ta Türk bayrağı indirilerek gemiye Malta bayrağı çekildi. Sektör temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesine ait gemilerin Türk bayrağından kaçarak yabancı bayrağa geçmesinin dünyada olumsuz bir imaj oluşturacağını vurguluyor.

MALTA'DA KURULAN ŞİRKETE DEVREDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ortaklığı ile kurulan BMZ Group Denizcilik şirketi tarafından, Türkter Tersanesi'ne inşa ettirilen Türk bayraklı M/T MECID ASLANOV isimli nehir tankeri, Malta'da kurulan OIL TRANSPORTATION & SHIPPING'e devredildi. Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre, Erdoğan ailesine ait gemi 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip.

TÜRK BAYRAĞI, MALTA BAYRAĞIYLA DEĞİŞTİRİLDİ

Denizhaber'in haberine göre, Malta'da kurulan ve geminin devredildiği yeni şirkette Erdoğan ailesinin de ortaklığı bulunuyor. Malta'da kurulan yeni şirkete devredilen gemi 18 Haziran 2014 tarihinde denize indirilmişti. 18 milyon dolara mal olan Armada Sınıfı Nehir tankeri M/T MECID ASLANOVA, 10 yıllığına Palmali Denizcilik Şirketi'ne kiralandı. Denize indirildiğinde Türk bayrağı çekili olan nehir tankere, 1 Mart 2015 tarihinde Malta Bayrağı çekildi.

“ERDOĞAN AİLESİ TÜRK BAYRAĞINDAN KAÇIYOR MU?”

Erdoğan ailesi ortaklığıyla kurulan BMZ Group Denizcilik Şirketi bünyesinde bulunan gemilerin Türk Bayrağını terk ederek yabancı bayrağa geçmesinin hukuki olmasa bile etik olarak doğru olmadığını söyleyen sektör temsilcileri, bu durumun uluslararası denizcilik camiasında olumsuz bir algı oluşturacağını söyledi. Konuyla alakalı olarak daha önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Türk Bayrağına Geçişin Özendirilmesi" kararı alınmasını talep etmişti. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın ailesine ait gemilerin Türk bayrağından kaçarak, yabancı bayrağa geçmesinin dünyada olumsuz bir imaj oluşturacağı değerlendiriliyor. Sektör temsilcileri, Türk bayraklı yeni inşa gemilerde idari zorluklar olmasına rağmen, devleti yönetenlerin bu mantıkla hareket etmelerinin, Türk denizcilik sektörünü kalkındırmayacağı, aksine geriye doğru gidişi hızlandıracağını vurguladı.


<< Önceki Haber Erdoğan ailesine ait gemiden Türk bayrağı kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER