TBMM Başkanı Yılmaz: Savunma sanayisi olmayan tam bağımsız olamaz

TBMM Başkanı Yılmaz: Savunma sanayisi olmayan tam bağımsız olamaz

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Tam bağımsız bir Türkiye olmak istiyorsak savunma sanayimizi güçlendirmemiz ve Savunma sanayimizde kendimize yeterli hale gelmemiz lazım. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Savunma sanayine sahip olmayan ülkelerin tam bağımsızlıktan bahsedebilmesi mümkün değildir" dedi.

Sivas'ın Savunma sanayindeki yeri ve geleceği masaya yatırıldı. Toplantıya Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım da katıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Aselsan ve özel sektör ortaklığı ile yapımı süren Hassas Optik Sanayi Fabrikası'nın hayırlı olmasını diledi. Yılmaz, bazı ürünlerin dışarıdan alındığını, ancak bundan sonra gerek kalmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Ama tam bağımsız bir Türkiye olmak istiyorsak savunma sanayimizi güçlendirmemiz ve savunma sanayimizde kendimize yeterli hale gelmemiz lazım. Savunma sanayine sahip olmayan ülkelerin tam bağımsızlıktan bahsedebilmesi mümkün değildir. 2002'ye kadar ki savunma sanayinde Türkiye 200 milyon dolar kadar ihracat ve yüzde 24 gibi bir üretim vardı. İşte Kıbrıs Harekâtı'na girdiğimizde nerede kaldığımızı herkes biliyor. Allah'a hamd olsun bugün üretmediğimiz savunma sanayinde hiçbir şey yok. Bir savaş uçağı kaldı, onunda kararını aldık çalışmalarını başlattık. Allah nasip ederse 2023 yılında Türkiye semalarında milli savaş uçağımız uçacak. Yapar mıyız? Yaparız. İşte bu sözü söyleten bu millete bu dönemde kazandırılan özgüvendir. Bu özgüvende parayla da satın alınamaz."

'OYNANAN OYUNUN İLACI 78 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNİ SAĞLAMAK'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım da, bölgenin mazlum, mağdur halkının Türkiye'ye büyük ihtiyacı olduğunu savunarak, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye, Irak ve Yemen, Libya ve Mısır'da yaşananları görüyoruz. Bunlar büyük planın birer parçaları. Ortadoğu'da yeni şekillenme için engelleri birer birer ortadan kaldırıyorlar. En son İran'ı da bir noktaya çektiler. Kala kala Türkiye kaldı, Türkiye'ye savaş ilan edecek halleri yok, geçmişte ettiler Çanakkale'de derslerini aldılar, şimdide bunun mümkün olmadığını biliyorlar. Açık savaşın büyük bir bedel olacağını biliyorlar ve asla da göze alamazlar. Türkiye'ye savaş açmak demek, dünyayı alt üst etmek demektir. O halde ne yapalım fitne odaklarını harekete geçirelim. Var olan terör örgütlerinin yanına yenilerini ekleyelim, PKK var yetmez, Türkiye'yi daha fazla meşgul edelim DAEŞ'te olsun, diğerleri de olsun. Amaç iç enerjimizi azaltmak, kardeşliğimizi bozmak. Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda ki değerlerimizi yok etmek. Oyun bellidir, oyun; Türkiye'nin istikrarına ve geleceğine yönelik sinsi bir plandır. Bunun ilacı da Türkiye'nin renklerine ve fikirlerine bakmadan 78 milyonun kardeşliğini birbiriyle kenetlenmesini sağlamaktır."

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Mustafa Murat Şeker ise konuşmasında savunma sanayi yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Toplantı sonrası Mustafa Şeker'e plaket takdim edildi.

Toplantıya; Vali Alim Barut, AK Parti Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık ve TSO Başkanı Osman Yıldırım ile STK temsilcileri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Yılmaz: Savunma sanayisi olmayan tam bağımsız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER