TBMM Başkanı Yılmaz: Terörün kazanma şansı sıfır


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Terörün zarar verme kapasitesi ve potansiyeli var ama kazanma şansı ne olursa olsun sıfırdır sıfır." dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere geldiği Sivas'ta Şarkışla'dan Altınyayla ilçesine geçti. Burada sel baskını sonrası yıkılan Şehit Adem Subaşı Köprüsü'nün açılışını gerçekleştiren Yılmaz, yapımı tamamlanan 'Tonus Kalesi İsmet Yılmaz Tesisleri'nin de açılışını yaptı.

"BİR VE BERABER OLURSAK TERÖR AMACINA ULAŞAMAZ"

Törende konuşan İsmet Yılmaz, Sivas'ın ve Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir probleminin olmadığına işaret ederek, "Bunun tek şartı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Türkiye bir sınavdan geçiyor, birlik ve beraberlik sınavından. Terörle mücadeleyi 30-50 yıldır hatta Cumhuriyet döneminden beri kesintiler halinde yaşıyoruz. Türkiye bunlarla baş edebilecek güçtedir. Yedi düvelle baş etmiş bir halkın torunlarıyız. Güneydoğu'daki olaylara bakıp da ikinci problemi İç Anadolu'ya, Karadeniz'e, Ege'ye, İstanbul'a bir başka yere yanlış şekilde intikal ettirilmezsek, inşallah birlik ve beraberliğimizi de güçlendirmiş oluruz ve terör de hiçbir zaman amacına ulaşamaz." diye konuştu.

"Terörün zarar verme kapasitesi ve potansiyeli vardır ancak kazanma şansının ne olursa olsun sıfırdır sıfır" diyen Meclis Başkanı Yılmaz şunları kaydetti: "İsterse arkasında yedi düvel olsun. Biliyoruz ki dış güçlerden destek alsalar dahi yedi düveli alt ettiğimiz gibi bu terör örgütü ve onun destekçileri de Türkiye'de bir mesafe alamayacak. İnşallah bu ezanlar dinmeyecek, bu bayrak inmeyecek, tek millet, tek devlet altında ama 80 milyon bir ve beraber olaraktan, ama herkes kendi inancıyla, kendi diniyle, diliyle bu bayrak altında 80 milyon insan anayasal vatandaşlık temelinde eşit bir vatandaş olarak beraberce yaşayacak. Çanakkale'de can verirken yanımızdaki insanın ne dinini, ne mezhebini sorduk. Şimdi Türkiye'nin kalkınma mücadelesinde yan yana yürüdüğümüz insanın niye dilini, dinini ve mezhebini soralım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak bize yetmez mi? Yeter. Bu ülke hepimize yeter."

TBMM Başkanı Yılmaz, çözüm sürecinin askıda olduğunu, hükümetin kurulamadığını, döviz kurlarında değişiklik yaşandığını ancak Türkiye'nin buna rağmen büyüdüğünü iddia ederek, "İşte bu Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu gösteriyor. Türkiye büyümesini sürdürüyor. 6 aylık büyümemiz yüzde 3,2. Avrupa'da bunu yakalayabilen ülke hemen hemen yok. Cenab-ı Allah'a hamdolsun bu zor dönemde dahi hükümetin kurulamadığı, 'yarın ne olacak' denilen dönemde bile Türkiye büyümesine devam ediyor. Türkiye'nin büyümesi herkese iş ve aş demektir." görüşünü savundu.

Törene Vali Alim Barut, Milletvekili Selim Dursun, İlçe Altınyayla Selami Kaya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile protokolü üyeleri ve İlçe halkı katıldı.

AÇILIŞTA SAĞLIK SKANDALI

Bu arada tören sonrası alanda bulunan tenteli çadırın rüzgarın etkisiyle devrilmesi sonucu 39 yaşındaki Meliha Mermer kafasına aldığı darbe ile yaralandı. Açılışı gölgede bırakan olay sonrası kafasından kanlar akan kadını görenler telaşa kapıldı. Törende bulunan bir doktor ilk müdahaleyi yaparken ambulansın gecikmesi sonrası, yaralı kadın bir süre bekletildi. Daha sonra bir araç ile hastaneye götürülmesi için sandalye ile taşınmaya çalışıldı. Ambulansın gelmesi üzerine bu kez sağlık ekiplerinin müdahalesi ile sedyeye alınan Mermer, ilçe hastanesine kaldırıldı. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Yılmaz: Terörün kazanma şansı sıfır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER